I år er det valgår, og klubben ønsker å utfordre politikerne til å finne et permanent sted, der de kan sette opp den nye paintballbanen sin.

Utfordring

Klubben holder nå til på et privat område i Pasvik, men avstanden til Kirkenes gjør det vanskelig for mange av medlemmene å delta på trening.

- Med en mer tilgjengelig bane, hadde det vært enklere å få til mer regelmessige treninger, forteller Albert Karikoski som har vært med i klubben siden starten sammen med Bjørn Merkens og Karl-Magne Malinen. Den «harde kjerne» som startet klubben i 2011, bestod av 7-8 betalende medlemmer. Dette tallet er nå oppe i 32. De har nå kjøpt en ny bane i VM-standard, som skal prøvekjøres til sommeren.

- Den er på 45 ganger 36 meter, og eneste av sitt slag i Norge. Vi har fått hjelp av Sandes Auto til finansieringen av denne, forteller Bjørn Merkens. Nå skal de også i gang med innetreninger i gymsalen på Kirkenes videregående.

- Vi prøver det ut i mai, og begynner med det fra høsten. Planen er å ha trening og spilling der en gang i måneden forteller han. I og med at det tar tid å rigge opp alt utstyret, er det meningen at banen blir stående over en helg. Den største utfordringen blir da å få på plass et tilholdssted utendørs.

Populært

Klubben har som kjent også hatt et samarbeid med Ungdomsrådet og Basen. Paintball har blitt et populært innslag i ungdomsarrangementer som Åpen hall og under Kirkenesdagene. Ungdomsrådet investerte som kjent i en egen bane der paintballklubben har deltatt på driftssiden.

- Vi er veldig glade for det samarbeidet. Responsen har vært stor, så det er tydelig at dette er en sport som slår an hos mange, sier Merkens. Han legger til at det også blant klubbens medlemmer er mye forskjellig folk og stor aldersforskjell.

- Det er en fin gjeng som har det trivelig i lag. Det er jeg stolt av, sier han.

- Blir det mulig å prøve den nye banen på Åpen hall?

- Denne skal nok i hovedsak brukes på klubbens egne arrangementer, sier Karikoski som enda ikke kan røpe mer i detalj om hva de har på tapetet.

Masse muligheter

Med sine 32 betalende medlemmer, er også klubben blant de største i Nord-Norge. Nærmeste klubb av en viss størrelse er Alta med sine 20. Gjennom sitt fireårige arbeid, har de også gjort seg bemerket i miljøet, også internasjonalt.

- Vi er invitert til konkurranser i Amsterdam og Roma til sommeren. Der stiller lag fra hele verden, forteller Karikoski. Både han og Merkens ser bare muligheter for klubben videre, og forteller at Norge har mange lag og spillere helt i verdenstoppen.

- Men det er jo slik at vi bor langt unna. Derfor er det kanskje mer naturlig for oss å se mot Finland og Russland, tenker Karikoski. I Russland er paintball en godt etablert og anerkjent sport som ligger under idrettsforbundet.

- Vi har mange gode lag og spillere i Norge, men vi kan ikke sammenligne oss med nivået i Russland, forteller de. Med nyinnkjøpt bane, økende interesse lokalt, og gode sponsoravtaler i ryggen ser klubben veldig positivt på framtiden.

- Alt er mulig, avslutter Bjørn Merkens.