Markus Hansen er pårørende og besøker Tangenlia Bofellesskap to ganger om dagen. For tre uker siden startet vårtiningen for fullt, og siden den tid har det vært store problemer med å komme seg frem og opp på tunet foran boligene.
På oversiden er byggingen av Tangenlia Omsorgsboliger i gang.
– Det er lagt rør opp dit, og oppkjørselen er nå så ødelagt at det så vidt er mulig å komme seg frem. Det er jo bare å se hvordan det ser ut her, peker Markus Hansen og viser hvordan store deler av innkjørselen er forvandlet til dype, bløte gjørmespor.
Bedre
– Lørdag satt legen seg fast med bilen og det måtte fire personer til for å få henne løs. Hva om det blir brann her? Og hva med ambulanser som skal frem. Nå har det tørket litt opp her i helga, men en bør jo helst ha en diger firehjulstrekker for å komme seg frem, sier Markus Hansen som sier han har tatt opp saken med kommunen flere ganger.
– Entreprenøren har vært her og fylt på litt grus, men det hjelper jo ikke stort på så løst underlag. Det må gjøres bedre arbeid. Jeg har full forståelse for at det er byggeaktivitet i nærheten, men jeg har nå sjøl jobbet 45 år i byggebransjen og det må gå an å gjøre det fremkommelig selv mens det bygges, fremhever Hansen.
Kjørbar
Og det er prosjektleder Øystein Johansen i Sør-Varanger kommune helt enig i.
– Sånn skal det overhodet ikke være. Selv om det bygges i nærheten, så skal oppkjørselen være kjørbar for alle og enhver. Vi skal få ordnet opp i dette i dag, eller senest i morgen, lover han.
– Vi har tatt det opp med hovedentreprenøren flere ganger, og de har også vært der og fylt på. Men problemet er at det har tint fryktelig raskt nå i våres. Tidligere har det vært asfalt i oppkjørselen, men nå er det lagt rør opp til omsorgsboligene, og det har oppstått et tine- og teleproblem på grunn av store mengder sne. 20. august legges det fast dekke igjen. Men før den tid må forholdet utbedres. Folk skal kunne komme seg frem, om det er med moped eller med rullestol, og de skal slippe å bekymre seg over hva som kan skje ved akutte situasjoner, fremhever prosjektlederen.