- Det er opplevelsen i seg sjøl som trekker, sier en smilende frivillig, som tirsdag formiddag står i gata utenfor hotellet og følger med på når neste hundespann runder Fretex-hjørnet.

Christina Berg har på seg full uniform og godt med ull innerst. For varme klær er et absolutt must for å få en god opplevelse som Finnmarksløp-frivillig.

Til vanlig jobber hun på Prestøyhjemmet, men har tatt seg fri en dag for å stille opp for lotteforeningen - og samtidig få kjenne pulsen på sirkuset som kommer til byen tidlig i mars hvert år. Slik hun har gjort i fire år på rad.

Ville veier

- Stemningen er utrolig god, og det er fint å få være med. Jeg er bare med seks timer i dag. Jeg skulle gjerne stilt opp i går også, men jeg måtte på jobb. En må jo tjene penger også, smiler hun og får et hundespann på ville veier inn i riktig spor inn mot Paviljongparken.

Det er påskestemning i Kirkenes når Sirkus Finnmarksløpet kommer til byen.

Siste nytt

3G-nettet snirkler seg sakte fram, og er et tydelig bevis på at det er godt med folk i byen. På torget koser barnehagebarn og skolebarn seg med å se siste nytt innen skutere, få med seg en teaterforestilling og se hundene på nært hold. Også på kafeene er det uvanlig mye folk. Handlere og annet støtteapparat med slitne ansikter tar seg en pust i bakken, og lokale folk en kaffekopp og en kakebit mens de ser ut på det yrende folkelivet i sentrumsgatene.

- Det er så artig at det her skjer i Kirkenes! Jeg blir gjerne med neste år også, ler Christina Berg, en av de mange frivillige som får løpet til bokstavelig talt å gå rundt.