Etter at domstolen i Moskva tirsdag avviste Bergs anke over fengslingsvilkårene, konkluderte hans russiske advokat Ilja Novikov med at Berg neppe slipper ut fra varetekt før rettssaken kommer opp.

Novikov sier til Aftenposten at atmosfæren er blitt ganske tøff mellom Russland og Vesten etter nervegiftangrepet i Storbritannia.

Tirsdag advarte Russland om at de kan komme til å forby alle britiske medier etter at det britiske medietilsynet varslet et mulig forbud mot den statsstøttede russiske TV-kanalen RT.

Dagen før slo statsminister Theresa May fast at Russland med stor sannsynlighet står bak nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter 4. mars.

– Selv om Norge ikke er direkte involvert i denne saken mellom Russland og Storbritannia, ser vi ofte at dette fremstilles her som en sak hvor Vesten er ute etter Russland, sier Novikov til avisen.

– På den andre siden kan Russland få behov for å vise at man i hvert fall bygger broer til noen vestlige land. Da kan Frode Bergs sak bli en god sjanse til å demonstrere godvilje, og at ikke alle forbindelser er ødelagt.

Verken Berg eller hans advokater ønsker å si hvem de to nordmennene er som ba ham ta med penger til Russland. Berg ble pågrepet med 3.000 euro i kontanter. Berg selv har sagt at han føler seg «forferdelig misbrukt» av de to personene som ba ham ta med pengene. (NTB)