Politiet meldte fredag morgen at en garasje i Bjørnevatn-området hadde tatt fyr. Brannvesenet informerer til SVA at dette var i Petrus Eliassens vei i Sandnes.

Melding om brann kom til nødetatene klokken 06:25. Ifølge meldingen var brannvesenet raskt på stedet og slukket brannen.

- Flammene har stått mot huset, men har ikke antent huset. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser, skrev de klokken halv åtte.

Røykdykking

Innsatsleder Rolf Gunnar Nilsen i brannvesenet forteller at det tok under ti minutter før de var på plass på brannstedet. Da de kom til stedet, sto det røyk ut av en garasje som lå i direkte tilknytning til en bolig.

- Det var brann inne i garasjen, forteller Nilsen. Brannvesenet måtte dermed til med røykdykkerutstyr.

Nilsen sier at brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen, og de var ferdige med slukningen i løpet av en time.

Han berømmer samtidig innsatsen til beboerne og naboer. De hadde nemlig gjort et bra arbeid med å prøve å slukke flammene mens brannvesenet var på vei.

- Innsatsen som ble gjort i forkant kan ha vært med på å gi et bra sluttresultat, mener Nilsen.

Han ber likevel folk om å være forsiktige om de selv skal prøve å slukke brann.

- Som vi bestandig sier: All røyk er giftig. Unngå å puste inn røyk fra brann, oppfordrer han.

Sendt til sjekk

Det var fem beboere i huset.

Johansen i politiet sier til SVA at beboerne ble varslet tidlig om brannen, og at de kom seg raskt i sikkerhet. De ble imidlertid tatt til sykehuset av ambulansen, slik at de kunne sjekkes for røykskader. Det skal være en rutinesjekk.

Ifølge operasjonslederen var det noen av beboerne som ble sendt til sykehuset, mens én fulgte etter for egen maskin.

Andrea Sæten, kommunikasjonsrådgiver i Finnmarkssykehuset, forteller at tre personer ble sjekket ut på sykehuset.

- De er stabile og oppegående, og blir snart skrevet ut, sier hun.

Undersøker åstedet

Litt over klokken ni var politiet fremdeles på stedet, ifølge operasjonsleder Sølve Johansen. Han kunne ikke si noe om brannårsak på det tidspunktet.

- Det er fremdeles for tidlig å si sikkert. Det kan tyde på at brannen kan ha oppstått i forbindelse med en utebod som var oppført under verandaen, men det er bare en teori akkurat nå, påpeker Johansen.

Operasjonslederen tidligere på dagen, Henning Robertsen, sa imidlertid til iFinnmark at brannen skal ha startet på utsiden av bygget. Bekledningen skal ha fått større skader ifølge nettavisen.