Mannen må betale 50 000 kroner i bot, og er nødt til å tilbringe 90 dager i fengsel om ikke promilleprogrammet gjennomføres. Han mister også førerkortet for alltid, siden det er mindre enn fem år siden forrige gang han fyllekjørte.
Dommen er først og fremst for at mannen fyllekjørte fra Kirkenes og helt til Neiden mens han var påvirket av alkohol, 5. juli i fjor.

Fjerde gang

Mannen kunne fort ha fått 90 dagers ubetinget fengsel. Dette er nemlig fjerde gangen han er dømt for fyllekjøring, ifølge rettspapirene. Sjåføren forklarte til retten at han denne gangen hadde drukket to drammer med vodka før kjøringen til Neiden, og at han drakk mer vodka før turen var omme. Politiet fant mannen i et hus i Neiden. Retten konstaterer at mannen har hatt minst 1,5 i promille mens han kjørte.

Personundersøkelse

Rettssaken fant sted 11. mars. Grunnen til at dommen først kommer nå, er at retten ventet på resultatet av en personundersøkelse. Undersøkelsen skulle finne ut om fyllekjøreren er egnet til å gjennomføre et promilleprogram i regi av Kriminalomsorgen. Resultatene var gode, og dermed slipper mannen ubetinget fengsel.

«En gjennomføring av promilleprogram vil kunne motivere tiltalte til også å gripe fatt i sitt alkoholmisbruk», står det i rettspapirene.

Straffen er skjerpet av at mannen kjørte bil uten gyldig førerkort 10. september i fjor.