Korforbundet har de siste årene hatt publikumssuksesser med oppsetning av Queen, ABBA, Michael Jackson og Elvis Presley. Nå er det funk og disco som gjelder. Et kor med 25 damer fra hele østfylket er satt sammen for å fylle konsertsaler i Vadsø og Kirkenes. Partyfaktoren blir høy i Sør-Varanger kultursal neste søndag.

Fire fra Kirkenes

Fra Kirkenes kommer Inger Christiansen, Theresa Haabeth Holand, Lone Hansen og Else-May Øien Guvåg. I tillegg er det en fra Vardø og resten fra Vadsø, Nesseby og Tana. Disse har siden oktober øvd på de sangene som skal framføres.

- Det ble annonsert på nett om det var noen interesse for et slikt korprosjekt for funky damer. I oktober hadde vi den første av to øvingshelger, der vi øver intensivt fra ti om morgenen til seks på ettermiddagen. Ellers øver vi hjemme, sier Else-May.

Vi treffer de fire kordamene hjemme hos Inger sist tirsdag. Musikken som koret skal øve inn har de fått tilsendt på lydfiler fra prosjektleder Marit Karlsen fra Alta.

Her er både Stevie Wonder, Sly and the Family Stone, Sister Sledge, Aretha Franklin, The Weather Girls, Bee Gees og andre godbiter fra det funkete 70-tallet.

- Det er utrolig mye bra musikk, som vil fungere fantastisk godt for kor, sier Theresa.

Neste fredag samles koret i Vadsø. Så blir det en halvtimes konsert der lørdag, før de drar til Sør-Varanger og Sør-Varanger kultursal for å holde tilsvarende korkonsert søndag kveld.

Damekor

- Det er nok mange av de som synger i kor som sitter i tidsklemma og som har litt for mye å gjøre til å være med på et slikt omfattende prosjekt, sier Else-May.

- Arrangementene på disse korprosjektene er gjort for damestemmer, sier Else-May, som synger andre-alt. Inger synger sopran, Theresa andre-sopran og Lone første-alt. Alle fire skal også synge solo under konsertene.

- Og i tillegg skal vi kle oss ut med stasj og funky klær fra tiåret hvor alt var lov. Dette blir morsomt, sier Theresa.

- Jeg tror det vil bli bra, sier hun.

Konsert i Oslo

Gulroten i prosjektet er i månedsskiftet mai/juni, da alle som deltar har muligheten til å melde seg på landskorfestivalen som holdes i Oslo.

- Da vil 200 damer være representert i koret som skal holde konsert i Folketeateret, sier Lone.

Av de fire fra Kirkenes som deltar i korprosjektet, vil alle bortsett fra Inger Christiansen melde seg på til Oslo-turen.

- Jeg er med i Operakoret, som skal holde konsert i Kirkenes til høsten. Da blir det litt mye, sier Inger.