Stevneleder Torfinn Johansen i motorklubben var ekstra glad for at det ble en egen jenteklasse under knøttecrossen lørdag.

– Det er lenge siden det har vært stor interesse blant jentene for å kjøre cross. Og 19 kjørere er dobbelt så mange som i fjor. Det er fantastisk, sier han.

Første gang

En av de fire jentene som kastet seg på skuteren, var seks år gamle Mikine Randa fra Rødsand i Pasvik. Hun skulle kjøre for første gang. Broren Krisander på åtte har kjørt i fire år og stilte i proffklassen.

– Vi har god plass å boltre oss på i Pasvik og har gode forhold for å øve, sier Roger Randa, der han fyller drivstoff på den lille skuteren ungene skal kjøre på. Det er en ordentlig skuter, uten skjerm.
Crossløypa var lagt i området mellom Spareland og Bring, der åpningen av Barents Spektakel ble arrangert.

– Her er det kjempefine forhold, sier Johansen, mellom de sure vindkastene som var lørdag. Men kjørerne var godt kledd og ivrige på å kjøre i de lange minuttene før Johansen hevet flagget og satte kjørerne i gang.

Bare sittet på

Per-Kristian Kjøren hadde sett fram til lørdagen lenge. Han blir sju år til sommeren og skulle kjøre skuter for første gang.

– Jeg har bare sittet på til nå. Nå skal jeg få kjøre selv. Det gleder jeg meg til, sier han.

Men ikke alle var gamle nok til å delta på knøttecross. Enea og Ivo Mikkelsen på tre og to år måtte nøye seg med en umotorisert rattkjelke.
– De kan vel muligens delta neste år, sier mamma.