En mann fra Sør-Varanger stilte i Øst-Finnmark tingrett 27. april, tiltalt for å ha slått en annen mann i ansiktet så den fornærmede fikk et kutt i leppen. Mannen måtte sy fem sting etter hendelsen i oktober i fjor.

Aktor la ned påstand om skadeerstatning og fengsel i 90 dager. Men det viste seg at ingen av vitnene visste hva som hadde truffet den fornærmede i ansiktet - heller ikke den fornærmede selv.

Kanskje dørkarm

Den siktede mannen forklarte i retten at han ved et uhell hadde kollidert skulder mot skulder med den andre mannen, på tur ut av toalettet på et utested i Kirkenes. Han var usikker på hvordan mannen hadde fått kuttet, men tenkte at han kunne ha truffet dørkarmen eller døren. Han husket at han hadde hjulpet til med papir for å stanse blødningen.

Offeret hadde en erindring om en knyttneve, men kunne ikke huske noen detaljer fra et eventuelt slag. Ingen av de seks vitnene hadde sett det faktiske sammenstøtet. Så den kuttrammede mannen var åpen for at sammenstøtet kunne være et rent uhell.

Ikke motiv

Retten fant ikke noe motiv for handlingen, og det var en rolig stemning mellom partene etter sammenstøtet. Alt i alt var det ingen grunn til å dømme den siktede for noe, så han ble frikjent for både straff og erstatningskrav.