En mann fra Kirkenes sto tiltalt i Øst-Finnmark tingrett for å ha slått en annen i hodet med en flaske. Flasken knuste, og påførte et kutt i panna på mannen som ble slått.

Retten kom imidlertid frem til at slaget skjedde i nødverge. Den tiltalte mannen forklarte nemlig at han selv ble angrepet av den som fikk flaska i hodet.

Ifølge forklaringen fikk mannen flere slag og spark mot seg. Han slo først med flaska rett etter at han hadde fått et hardt slag i tinningen.

- Retten legger til grunn at tiltalte har vært svært redd, at han lenge aktivt forsøkte å komme seg unna fornærmede, og at hans ellers straffbare handling skjedde i direkte forbindelse med at han selv ble angrepet og påført grov fysisk vold, står det i rettspapirene.

Mannen som sto tiltalt ringte selv til politiet etter hendelsen, og undersøkte om mannen som fikk flaska i hodet var hardt skadet.

Hverken den fornærmede parten eller andre vitner hadde noen motforestillinger ifølge rettspapirene. Dermed fant tingretten at mannen med flaska handlet i selvforsvar.