– Ja nå blir det et femtitalls gjester på hotellet hele uken hundeløpet foregår, forteller en fornøyd Eliasson.

Aktivitet

Hotellet åpner for sesongen denne uka og Eliasson er glad for at den sparkes i gang på denne måten.
– Det er bra at det kommer på tapetet. At vi får vise fram at det finnes et hotell her i Neiden sier han.

I tillegg til overnatting skal også løpsmøtet og banketten foregå i Neiden, og da vil det være et titalls ansatte i sving for å serve de mange i og rundt arrangementet.

Flere år

– Vi fikk et godt tilbud hos dem, og har inngått en intensjonsavtale med å hotellet om å få dette til flere år, forteller Reidun Karlsen i Trail-komitéen i Varanger Trekkhundklubb.

I etterkant av årets arrangement vil ordningen evalueres så året fungerer som en slags premiere for Neiden Hotell.

Karlsen legger til at det nå er påmeldt litt over 50 spann til løpet som starter fra Kirkenes 3. april. Løypetraséen under årets løp blir cirka 25 kilometer lenger enn i fjor, og det antas at første spann vil ankomme Neiden Hotell fredag ettermiddag. Lørdagen arrangeres det også barneløp i Neiden.

Helårs

Eliasson og kona har hotelldriften i Neiden på vårhalvåret og leverer mat til badegjester på Bugøynes gjennom Egnebuloftet på vinteren. Han håper på å utvide denne aktiviteten.

– Badegjestene kjører jo 60 mil for å komme til Bugøynes. Vi håper å kunne utforme et tilbud der gjestene kan stoppe i Neiden og bli her en natt, slik at vi kan få helårsdrift på hotellet.