- Vi ble ikke redd. Vi ble bare kvalm. Det var den samme følelsen som på 22. juli, der man bare sitter og oppdaterer nyhetene hele tiden, sier Iversen.

Kirkenes-kvinnen flyttet fra Oslo til Barcelona i slutten av juli. Hun tenkte å reise og flytte litt rundt før hun slo seg til ro, etter endte studier på Handelshøyskolen BI.

Et knippe norske venner bor sammen i leiligheter i den spanske storbyen. Torsdag var Iversen selv en liten avgjørelse unna å havne midt oppi kaoset på Las Ramblas, der terrorister i en varebil drepte 14 personer og skadet rundt hundre.

Taxitur

- Egentlig hadde jeg tenkt å handle på Las Ramblas, men jeg var sliten og gadd ikke. Så jeg gikk rett opp og til venstre fra jobben i stedet, forteller hun.

Etter at hun var ferdighandlet, satte hun seg i en taxi. Terroren skjedde mens hun var på tur hjem.

Kirkenes-kvinnen fikk dermed ikke noe eget øyesyn på katastrofen. Hun ble i stedet vitne til hvordan en spansk taxisjåfør takler en slik situasjon.

- Sjåføren ble veldig stresset. Han sa det var som i Nice. Telefonen hans ringte nonstop. Det var sikkert venner og familie, mener hun.

- Det var litt skremmende nært stedet, men jeg fikk ikke med meg annet enn det jeg hørte og leste om, legger hun til.

Øyenvitner

Taxituren ble lengre enn ventet, på grunn av politi og sperringer rundt i gatene. Men Iversen kom seg hjem i god tid. Etter hvert fikk hun høre hvordan venner og kjente hadde opplevd terroren.

- En fra jobben min hadde gått rett bak varebilen da den kjørte inn på Las Ramblas. Det er bestandig masse politi i toppen av gata, så vi forsto ikke først hvordan bilen hadde kommet seg inn. Men den kjørte visst fra en sidegate, sier Iversen.

En kollega av Iversen hadde også filmet med mobilen fra åstedet. Det var ekle bilder å se.

Tre venner fra Trondheim hadde en annen opplevelse da det ble terroralarm.

- Guttene var på casino i nærheten av stranda, og begynte å springe ut midt i rundene sine. Guttene skjønte ingenting først, men forsto at de måtte ut derfra da de gikk på VG og leste at det var mistenkt terror i Barcelona, forteller Iversen.

- De fortalte oss at butikkene stengte inne folk. De bare lukket og låste, fordi butikkinnehaverne fryktet at terroristene ville komme inn og angripe. De lot ingen komme inn eller ut, mens det var sinnsykt med politi i gatene, sier hun.

Iversen bor et stykke unna sentrum, og var dermed spart for å måtte se og høre på etterdønningene etter terrorhandlingen. Venner av henne som bor nærmere Las Ramblas, endte med komme bort til Iversens leilighet da sirenene aldri sluttet å hyle i sentrum.

Flytter ikke

- Det er sykt å si, men man blir ikke sjokkert over slikt nå. Det er nesten så vi går og venter på slike hendelser. I Oslo fryktet de terror på 17. mai i år, og det var rar stemning. Det er nesten så man blir forberedt, forteller Mia Benedicte Blix Iversen.

Kirkenes-kvinnen forteller om vedvarende kvalme igjennom dagen, som en klump som ligger i magen. Stemningen i Barcelona var også trykket, tross at hverdagen fortsetter.

- Man merker på lokalbefolkningen at de er stresset. Jeg tror de har det verst. Det har bare vært trygt i Barcelona, sier hun.

- Vi skulle dra i taxi og hente noe, og sjåføren ville ikke slippe oss inn før vi kunne vise hvor vi skulle på kart. Han vile ikke kjøre nært Las Ramblas, nevner hun i tillegg.

Både Iversen og de norske vennene hennes reiser nå til forskjellige steder i Norge - Iversen til Kirkenes. Men det var planlagt lenge, og er ikke en reaksjon på terroren. Iversen vil selv hente hunden og ta den med tilbake til Spania etter en Kirkenes-ferie.

- Jeg kjenner det er veldig greit å ikke skulle tilbake til Barcelona umiddelbart. Men nå føles det litt som at terroristene har vært her - nå er Barcelona krysset av på lista. Det kan skje overalt, og det hjelper ikke å være et annet sted, mener hun.