– Det er uvanlig mye som skjer for ungdom i sommer. Det er noe som skjer helt fra skolen slutter til skolen begynner igjen. Og så får vi i tillegg Grenseløs-festivalen med to ungdomsarrangementer, sier Dagfinn Gjerde fra Basen entusiastisk.
Dagfinn Gjerde og Lene Ødegaard Olsen, Kjetil Nicolaisen og Ingrid Valan fra Pikene på broen kan sammen presentere et sommertilbud som spenner over mange uttrykk.

Fotoworkshop

7.-9. juli arrangerer Pikene fotoworkshop for norsk og russisk ungdom i alderen 13-18 år. Det er kunstneren Hege Annestad Nilsen som holder kurset på Basen. De russiske plassene er fylt, men det er plass til flere norske.
– Under workshopen skal deltakerne se nærmere på fotografiets historie, lære om komposisjon og nye teknikker, se på farge og dekor - og de skal fotografere selv, forklarer Lene Ødegård Olsen i Pikene på broen.
De som får lyst til å være med på workshop-en kan ta kontakt med Lene Ødegård Olsen på lene@pikene.no

Vise seg fram

I fjor var det paintball-krig på Sandnesbanen etter initiativ fra ungdomsrådet. I år er aktiviteten flyttet til Kirkenes og den går over tre dager i forbindelse med Kirkenes-dagene.
– Sånn at ungdom også får være med på Kirkenesdag-festen. Vi bygger en hermetisk lukka boks i Brunostparken, forteller Dagfinn Gjerde.
10. august blir det teaterworkshop i Kirkenes, da holder Hålogaland Amatørteaterselskap workshop for ungdom i alderen 16 til 26 år.
Helt i slutten av august, 29.-31. august, holder Pikene kreativt skrivekurs for norsk-russisk ungdom. Det er Kirill Kobrin og Gunnar Kopperud som holder workshopen.
Kjetil Nicolaisen fra Pikene sier de gjerne vil forankre aktiviteten sin både hos ungdom og i det lokale.
– Og bruke kunstnerne, som har arbeidsopphold hos oss, til å lage aktivitet - og også at de får vist seg fram.