Søndag formiddag var det gratis konsert på Kirkenes skole, da verdens nordligste fiolinorkester var samlet i Kirkenes. Prosjektet gjøres i fellesskap av kulturskoleelever, foreldre, musikkpedagoger, amatørmusikere og profesjonelle musikere.

90 deltakere

Oppstryk Finnmark er et musikalsk arrangement som samler store og små strykere til undervisning og samspill to ganger årlig.

Denne gangen var turen kommet til Kirkenes. Hele 90 strykere var samlet for å øve - i stort og smått. Målet til en frivillige organisasjonen er å styrke og utvikle strykermiljøet i Finnmark, og bidra til at fylket kan få sitt eget symfoniorkester.

Styremedlem i Oppstryk Finnmark, Monika Christine Raab, fra Sør-Varanger kunne fortelle om en inspirerende helgesamling.

– Det er 2 år siden strykerorkesteret sist var i Kirkenes, kunne Raab fortelle før konserten.

besøk fra kazan

Med seg på laget hadde fiolonistorkesteret fått forsterkninger hele veien fra Kazan i Tatarstan, godt over 2.500 km fra Kirkenes.

Unge Kamil Fatykhov imponerte publikum stort med sitt kuray-fløyte og klarinett spill. Hans mor, Ilsiya Sadrieva, var også med i orkesteret. De hadde begge fått æren av å være med under hele samlingen i Kirkenes.

– Vi ønsker å takke for gjestfriheten, og muligheten vi har fått til å spille sammen med dere, sa Fatykhov etter konserten.

barents-prosjekt

Flere av fiolonistene som spiller i Oppstryk Finnmark kommer fra grensenære områder, eksempelvis Zapoljarnyj. Organisasjonen er derfor sponset av Brentssekretariatet for sitt internasjonale preg og samarbeid.