Etter et par dager prega av dårlig vær i Karpdalen, med regn og vind, uten en eneste elg i kikkerten var motet synkende, forteller Svenn-Yngvar Pedersen. Men det skulle bli bedre.

Fin okse

- Vi hadde gått mange kilometer i ulendt terreng uten hell. Lørdag ble derfor en kjempeopptur da vi plutselig sporet opp en okse etter kun en times gange. Etter litt tålmodig venting og lokking, ble oksen felt på 100 meters avstand. Et velrettet skudd som sørget for kjapp avliving, forteller Pedersen. Men det er etterpå slitet starter.

- Sju-åtte timer tok det fra dyret var felt til vi var ved nærmeste vei. Men all jobben etterpå er helt klart en del av sjarmen med elgjakt, tross alt, sier han.

- For ikke å glemme bålkosen på kvelden da, med importert tørrfuru fra pasvikskogen, legger han til.

Oksen veide 220 kilo og hadde et gevir med ni takker.

God helg

Det er felt 17 elg i Sør-Varanger siden jakta startet forrige torsdag. Seks okser, tre ungokser, tre kviger og fem kalver. Kvota er på 63 dyr, så da gjenstår det 46. Fellingsprosenten er etter første helg på 27 prosent. I nabokommunen Nesseby, der kvota er på 100 dyr, har det blitt felt 22 dyr til nå. I Karasjok, der jakta startet allerede 1. september, har det blitt felt 134 av 260 dyr. Totalt i Finnmark har det blitt felt 372 dyr av en kvote på 1 137.