- Byggingen har vært nøye regissert og planlagt for å rekke vintersesongen, sier Hans Hatle. Den daglige lederen har det travelt med den siste finpussen før de første gjestene kommer inn i bygget nå i helga. Barents Safari feirer 20-årsjubileum, og dette bygget har Hatle drømt om nesten like lenge.

- Vi har tenkt på et servicebygg til gjestene våre siden år 2000. Vi har vært innom flere konsepter, inkludert jordgamme og Bartha-løsning. Men det enkleste ble det beste, sier han.

Hatle ønsket å ha skikkelig trygge finanser før bedriften satte i gang med et såpass kostbart prosjekt. Det var de siste fem årenes turisme-oppgang som ga Barents Safari pusterom til å kunne bygge ut. Og slik vintersesongen ser ut så langt, angrer de ikke på bygget - som kostet omtrent 5,2 millioner kroner.

Gruppebehov

Byggingen var nøye planlagt for å rekke vintersesongen. Og det blir velbrukt når desember kommer.

- Hele desember er smekkfullt, og vi får bruk for både lavvo og bygning. Grovt regna har vi 500 gjester i uka, sier Hatle.

Hatle mener bedriften kan tilby langt bedre service med bygget enn fra lavvoen de brukte før. Den står utenfor fremdeles, men blir nå tillegget heller enn hovedkvarteret for snøskuterturistene. Barents Safari får plass til 60 mennesker på en gang i bygget.

- Vi blir i stand til å håndtere flere grupper samtidig, og det er det behov for. Utviklingen i markedet er entydig så langt, mener han.

Etter hvert som det blir stillere vil det også bli mulig å bruke bygget til andre ting. Nicole Merten i bedriften forteller at de allerede har fått de første bestillingene for konfirmasjonsfester neste år.

- Vi har selvfølgelig også mulighet til å utvikle nye aktiviteter i bygget. Men der holder vi kortene tett inntil brystet, legger han til.

Det er ett unntak: Det blir ikke satt opp senger til overnatting. Og bygget er satt opp slik at det ikke skal være til hinder for andre aktiviteter i området, som for eksempel turgåingen.

Senker skuldrene

Hatle og Merten slår fast at de nå senker skuldrene. Før de i det hele tatt tenker på ny utvidelse av bedriften, skal de betale ned dette bygget. Og der Hatle prøver å være litt forsiktig i uttalelsene, skyter Merten inn at han ikke skal snakke ned prosjektet.

- Dette er en milepæl. 20 år kan man være stolt av. Nå har vi snakket om dette lenge, og nå skjer det, stråler hun.

Snorklipper på lørdag blir Knut Ola Sjømark, som var med og hjalp til da Barents Safari først begynte med skuterturer. Hatle og Merten passer på å takke både Innovasjon Norge, kommunen, lokale håndverkere og firma, og de ansatte for hjelpen.