Det var tirsdag nøyaktig tjue år siden kona til daværende samferdselsminister Kjell Opseth, Hjørdis Opseth, høytidelig døpte «MS Kong Harald» i Stralsund, ikke langt fra Hamburg i Nord-Tyskland.
Takket være Nicole Merten, samboeren til Hans Hatle, og overborgermesteren i Stralsburg, Alexander Badrow, ble det bursdagsfeiring i Kirkenes. På hurtigrutekaia.

Tilfeldig

Det er en rekke tilfeldigheter, som gjorde at tjueårsdagen til «MS Kong Harald» ble markert i Kirkenes.
Nicole Merten bodde i si tid i Stralsburg åtte år, og i flere av disse jobba hun som markedsansvarlig for verftet i Stralsund, som har bygget tre hurtigrutebåter. I tillegg til «Kong Harald» er både «Richard With» og «Nordlys» bygd på det nordtyske verftet.
– Før jeg sluttet der fikk vi «MS Fram» på cruisetur til Stralsund, og siden har det vært flere cruisebåter der, forteller hun.

Gratulasjon

Mertens hadde med seg en hilsen fra overborgermester Badrow til kaptein og mannskap ombord på «MS Kong Harald» på tjueårsdagen der de lykkeønskes med feiringa på havna i Kirkenes.
Han viser til et utmerket forhold til Hurtigruten, selv om det er mange år siden verftet «Volkswerft» bygde hurtigruteskip.
– Vi følger godt med på «MS Kong Harald», ikke minst fordi mange av byens innbyggere har reist med skipet i nordlige farvann, skriver Badrow blant annet. Originalhilsninga ble overrakt kapteinen innramma.
På vegne av hansabyen Stralsund ble mannskap og kaptein ønsket godt vær og en flott tur.

Hyggelig

Kaptein Tom-Rune Einarsen ble både glad og overraska da han ble møtt av Merten, Hatle og havnekaptein Eivind Gade Lundlie på hurtigrutekaia.
Hatle og Mertens hadde fått bakt ei stor marsipankake med gratulasjon og tegning av jubilantskuta på vegne av hansabyen Stralsund og Barents safari, mens Gade Lundlie hadde med blomster.
– Dette var svært hyggelig, og det setter både mannskapet og jeg stor pris på, sa en strålende fornøyd Einarsen. På vegne av mannskapet mottok han også en gave fra Barents safari til hele mannskapet.
Gade Lundlie gratulerte på vegne av havnevesenet og Sør-Varanger kommune og viste til hvor viktig Hurtigruten er for Kirkenes.
– I så måte har også «MS Kong Harald» vært en fryd å samarbeide med, mente han.
Skryt
Kaptein Einarsen, med fire års fartstid som kaptein på MS Kong Harald, har bare lovord å komme med om både jubilant og søsterskip.
– Stralsundbåtene, som ble bygd på nittitallet, holder høy kvalitet med grundig stålarbeid og utmerket interiør, forteller han.
Etter den lille seremonien på kaia bar Hatle kaka ombord i jubilanten der kapteinen bestemte at den skulle settes inn på messa, slik at hele mannskapet kunne få seg en smakebit av den lekre kaka.
– Dette setter jeg utrolig pris på og på vegne av hele mannskapet vil jeg takke for denne uventa oppmerksomheten, sa en smilende kaptein, som spanderte kaffe og kaker i kafeteriaen.