Det er bare ti års aldersforskjell på de nye reservemedlemmene, og den faste skaren i Kirkenes-bandet Dr. Wessel. Men da Dr. Wessel fremdeles var et nytt band, hadde de ti årene mye å si.

– Vi gikk på ungdomsskolen da Wessel begynte å spille på Gorbie. Vi spilte selv i band, og var litt misunnelige på de som spilte på diverse utesteder. Heldigvis spilte de også litt på ungdomsklubbene, forteller Stunes.

Lyst og nød

Han og Rafaelsen kom inn i bandet både av lyst og nødvendighet. Vokalist Dagfinn Gjerde er sykemeldt for tida, og da hadde bandet et dilemma foran Blues i Vintermørket.

– Vi må si takk, for vi trengte litt hjelp. Bandet runder 30 år i år, og Bluesen er en 20 år gammel festival. Vi har noe der å gjøre. Spesielt den legendariske formiddagsjammen er en grunn til at vi ikke avlyste, slår trommis Erlend Gimse fast.

– På et lite sted som Vardø merker man det fort når noen få musikere forsvinner. I fjor så vi at noen av dem ikke var med på jammen, og det var så vidt det gikk i land.

Gimse synger også, men kan ikke ta hele sangjobben alene. Den deler han med Roy Hojem og bittelitt Yngve Grønvik. Stunes overtar bassen fra Roy og Rafaelsen stiller med gitar og dermed er Dr. Wessel All Stars komplett.

Konstellasjoner

Duoen er ikke helt ukjent med Wessel-medlemmene. De stiftet musikalsk kjennskap med Roy Hojem da han startet sitt eget band, Roy Hojems Blues Extravaganza. Stunes og Rafaelsen kom inn på Hojems band allerede som 17-åringer. I dag er de 44.

Musikkmiljøet i Sør-Varanger er preget av mye vandring mellom flere band. Med det i bakhodet tar det som har blitt «Dr. Wessel All Stars» med seg et vell av låter til Vardø.

– Problemet nå er å kutte ut låter, sier Gimse.

Øvingen går bra. Nå er ikke prestasjonsangsten så stor som den kunne ha vært.

– Vi er så heldige at vi avslutter fredagsnatta på hotellet i Vardø. Man må være veldig dyktige for å spille på lørdagen, når vardøværingene har vært på fylla i fem dager, humrer trommisen.

«Blues i Vintermørket» er en årlig festival i Vardø. Den går fra onsdag til og med lørdag en uke hver november. Dr. Wessel All Stars får blant annet selskap av Knut Reiersrud, Kokomo Kings, The Rocket Squad, Klangbein, og MK’s Marvellous Medicine.