– Endelig skal skiltet opp. Det har ligget i en kasse her og ventet lenge, forteller Michael Miller fornøyd for halvannen uke siden.

Problemer

Da hadde malere pusset opp fasaden, den var blitt blå og fin. Neste operasjon var å feste det spesiallagede neonlys-skiltet, laget av den nordnorske kunsteren Ina Otzko.

– Det var ikke så enkelt likevel. Det er tykk gammel murpuss og boltene var alt for korte. Det måtte dypere hull og lengere bolter til, men snart er det på plass og da blir det lys og fint, forteller han noen dager senere.

Flere problemer

Dagen etter melder han «Houston, we have a problem»...

– Vi får ikke lys i skiltet. Det er ikke strøm i ledningene. De ble ikke tatt med i beregningen da det ble lagt opp ny strøm i lokalene, forteller han.

Flere dager går, men til slutt kommer endelig en melding med et stort smilefjes: Nå er det lys utenfor Terminal B! Og alle «pikene» er tilfeldigvis her samtidig, så vi kan godt ta et gruppebilde med det samme! Som sagt, så gjort. Glade «piker» stilte selvsagt smilende opp.

Kunststi

– Jeg synes det ble utrolig fint. Det lyser opp her i gågata. Det er fine butikkvinduer her, men ingen lysskilt, så dette pyntet virkelig opp, forteller Miller fornøyd.

– Vi er kjempefornøyd, det ble så fint, forteller Inger Blix Kvammen.

Hun forteller at kunstneren Ina Otzko har samarbeidet med Pikene på broen flere ganger. I 2011 hadde hun prosjektet Kunststi på Spektakel, og det prosjektet er ikke over.

– Nå arbeider vi sammen om å lage permanente kunststier i Kirkenes, det er et veldig spennende prosjekt, sier Kvammen.

Ina Otzko

Ina Otzko bor og arbeider i Sandnessjøen og i Positano, Italia. Hun er utdannet i London og i Berlin. Hennes arbeider er intime og intense emsosjonale rom som utforsker menneskets tilstand og tar utgangspunkt i kunstnerens egne reiser og erfaringer, heter det på kunstnerens egne nettsider. Statements og skulpturer i neonlys er en del av hennes uttrykk.