I sommer døde Tryms kamerat gjennom mange år og medarrangør av KirkenesdagEN, Rune Aslaksen, plutselig under en ferietur i Brasil. Tilbake sto samboer, en gutt på elleve måneder, mor, far, lillebror og masse gode venner.

- Vi er kjempefornøyd med jubileumsarrangementet sist helg, men årets arrangement ble til under veldig spesielle omstendigheter. Det er veldig spesielt når min nære, gode, positive, hjelpsomme og initiativrike kompis går bort slik, sier Hølvold.

Tungt

Han forteller om en tung tid etter sjokket. Men det ble tidlig klart at KirkenesdagEN nummer ti skulle gå som planlagt.

- Kvelden var morsom og folk koste seg, men for meg ble det en fintrist kveld. Jeg tok meg til stadighet i å se meg rundt i lokalet om ikke Rune var der inne, sier Hølvold.

Besøkstallet ble ikke all verden. Rundt 70 personer kom til Stopp Pressen! fredagskvelden.

- Dr. Wessel spilte og det ble en bra og høytidelig fest, men dessverre var det litt for få der. Vi var omtrent like mange som vi var på første KirkenesdagEN på Jones Bar, da på få dagers varsel, sier Høvold.

Lokal musikk

KirkenesdagEN starter alltid på samme måte, med allsang av Sør-Varangersangen. I tillegg skal det være lokal underholdning. Gjennom årene har Fem Fulle Menn, Menn av Hjerter, DJ28340 Svenn-Yngvar Pedersen, Andre Melsbø, Iron Neiden, Epnut Noylers, Tommy og Pedro, Rock Steady og nå Dr Wessel underholdt fra scenen. I tillegg dukket også Tor Endresen opp et år og dro noen låter.

- Vi har hatt utlodning av abonnement på Sør-Varanger Avis, inngang på Musikksprell og Ritz-teltet, med stor suksess.

- Det er en kjensgjerning at det har vært en gradvis nedgang i besøkstallet. KirkenesdagEN har alltid vært et nullprosjekt, slik at overskuddet fra ene året har gått med til å dekke opp det neste for å minske den økonomiske risikoen. Dette fungerte bra de første årene, men stadig har vi spist av denne bufferen.

Tenkepause

Trym Hølvold legger ikke skjul på at årets arrangement med bortgangen til kompis Rune har vært svært tøft.

- Derfor tar jeg meg en god tenkepause nå for å se hva vi gjør med dette arrangementet. Kanskje involverer jeg de 910 medlemmene i gruppen til KirkenesdagEN på Facebook i denne tankeprosessen. Alt har en slutt og kanskje var det naturlig at det tiende arrangementet ble et verdig punktum? For meg personlig er de nærmeste målene å fullføre utdanningen i elektronikk- og informasjonsteknologi-ingeniør til våren, videre å fokusere på de viktige tingene i livet. Ved å tenke på han Rune får man virkelig satt ting i perspektiv. Livet er uforutsigbart. Det er alle de små øyeblikkene som skaper porteføljen vi kaller livet. Denne har jeg tenkt å pleie på best mulige måte. Først og fremst min lille familie, med datteren min, Lara, kjæresten Julie og bonusgutten min, Gabriel. De bringer fram det beste i meg. Jeg ønsker å avslutte med å takke alle som har underholdt, alle som har deltatt i de har ti årene med skøy, skitprat og vennskap. Jeg håper at KirkenesdagEN lever videre, akkurat som minnet om han Rune Aslaksen, sier Trym Hølvold.

Fornøyd band

- Vi er kjempefornøyd. Stemninga var god, det var allsang og dansing, til og med lydmannen smilte og gynget med, sier Yngve Grønvik i Dr. Wessel.

- Lokalet var så lite, intimt og fint å spille i at det virket som fullt hus og hæla i taket for oss på scenen. Og det var artig å se så mange kjente fjes man ikke hadde sett på ei stund. Det var trist med Rune, og han ble minnet på en fin måte. Nå håper jeg Trym tar seg en god tenkepause og at KirkenesdagEN kommer sterkt tilbake på en eller annen måte, sier han.