Martin «E-Type» Eriksson har vært kjent for et bredt publikum i lang tid. Det hele startet i 1991 da han debuterte sammen med Stakka Bo og ga ut We've got the atmosphere. Singelen klatret rett til topps på de svenske hitlistene, og i løpet av bare et år ble E-Type en kjent som populær TV-vert, filmsoundtrack-komponist og låtskriver for flere svenske artister.

Solokarrieren tok helt av i 1994 da E-Type, sammen med produsentene Denniz Pop og Max Martin (Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion) begynte å jobbe med debutalbumet Made In Sweden. Første singel, Set The World On Fire, klatret på de svenske hitlisten, og oppfølgeren, This Is The Way, solgte også til gull. Albumet Made in Sweden kom i november 1994 og ble belønnet med tre priser på den svenske Dance Music Awards.

Nå ble E-Type oppdaget av resten av Europa. Singlene Set The World On Fire og This Is The Way gikk begge inn på franske og tyske hitlister i løpet av 1995 og året etter ble klubbscenen i USA kjent med den svenske artisten. Hans andre album, The Explorer, hadde ikke mindre enn fem hitsingler. De neste årene har han gitt ut flere album og singler og hatt stor suksess.

E-type har også gjort seg bemerket på andre områder enn musikken. I 2000 ble hans første bok, Sveakampen, gitt ut. Den er en semi-selvbiografi om vikinger, der karakterene er basert på E-Types venner og bekjente. Sveakampen ble også gitt ut som dataspill.

– Vi er kjempefornøyd med denne signeringen, sier Stian Labahå.

– Det finnes ikke en 90-tallsartist som kan måle seg med E-Type her i nord. Han var og er enda den mestselgende artisten fra denne perioden. Dansegulv har vært fyllt til randen tusenvis av ganger med alle monsterhitene han har laget. Når han avslutter fredagskvelden med masse store hiter fra 90-tallet, blir det helt kanon, mener Labahå.

Han legger til at E-Type for kort tid siden opptrådte på We love the 90's i Oslo, og at tilbakemeldingene derfra var svært gode.
– Nå er det bare barneprogrammet som gjenstår før festivalen er komplett, sier Labahå.

Artistene til årets Grenseløsfestival er:
Åge & Sambandet
Highasakite
Violet Road
Vamp
E-Type
Tungtvann
Robin og Bugge
Frøder
Marie Vangen
The White Foxes
Djsl & Harald Devold med venner
Tysk ølfest med Oslo Blaaseorkester