Musikkfrelste Bjørn Henrik Mathisen oppdaget et klart savn nå mens han har vært på besøk på Kirkenes sykehus. Han fant piano, men han fant ingen gitarer. Og det er for ille, mener han.

– Det er et generelt problem flere steder at man ikke har tilgang på gitar, så folk kan holde tilstelninger. Det enda man vet at et av de viktigste legemidlene er sang! Her bruker man hjertet og hodet. Det er noe av den beste medisinen, konstaterer han.

Pensjonisten tenkte å ta det opp med sykehuset, men er godt kjent med byråkratiske prosesser. Så da tok han strengene i egne hender, og bestilte en gitar på egen hånd. Musikkgarasjen donerte i tillegg en gitarholder til å henge på veggen.

Henge synlig

– Det fineste er om den kan henge her i resepsjonen, så kan folk se den, og hvem som helst kan bruke den, sier han idet SVA møter han på sykehuset for overlevering av gitaren.

Turid Gudim Aune, avdelingssykepleier på akuttavdelingen, mottok gitaren på vegne av sykehuset med stor takk. Hun mener hun skal få til at den blir i resepsjonen.

– Om han ønsker at den henger synlig, skal det ordnes. Jeg skal også gi beskjed til topplederne om at vi har fått gitar, og få satt opp et oppslag som forteller hvordan den skal brukes, sier hun.

Litt må imidlertid gjøres før det kan skje. Først og fremst må gitaren stemmes, noe Bjørn Henrik Mathisen tar på seg mens han er på sykehuset. Og så må gitaren merkes som sykehusets eiendom. Så det er bittelitt tid igjen før den er allemannseie.

Musikkelsker

Men i mellomtiden kan man nok få med seg litt gitarspill. For Bjørn Henrik Mathisen er kjempeglad i å spille opp til sang. Det gjorde han også ved overrekkelsen.

– Dette er også et signal for andre steder, en oppfordring til å få flere gitarer på plass, legger han til.