Finnmark politidistrikt innførte våpenanmnesti 1. mars. Og ved inngangen til påsken kan de summere opp et arsenal på 25 hagler, to automatvåpen, to rifler, en pistol og en kniv.

I Sør-Varanger har de fått inn elleve våpen. Automatvåpnene var blant disse.

- Det var to fullt brukbare automatvåpen som var tatt godt vare på. De har stor historisk verdi, og Varanger Museum/Grenselandmuseet vil overta disse våpnene mot plombering. Så de blir ikke destruert, sier Susanne Kristiansen, som har forvaltningsansvar for våpen i Finnmark Politidistrikt, i en pressemelding.

Våpenamnestiet varer til 31. mai. Politiet har ikke fått inn like mye nå som i forrige runde, og regner med noe skyldes nettopp at mange tømte skapene sine sist. Men de håper på flere innen fristen.

- Mange tenker ikke på at våpen de har liggende på loftet eller i kjelleren, er et ulovlig våpen. Det er ulovlig å eie en uregistrert rifle, og våpenamnestiet gir folk muligheter til å få registrert disse våpnene uten at vi stiller noen spørsmål. Det er også mulig å levere inn alt av våpen anonymt, det seg være pistoler, kniver, hagler med mer, sier Kristiansen.

Uregistrerte hagler fra før 1990 er lov til å eie, men politiet anbefaler både å registrere både slike og våpen arvet fra avdøde slektninger.