Hallan bor i Son og forteller til SVA at alle papirene til tidligere eiere, samt det originale første registreringskortet fulgte med veteranbilen.

Y3000

- Ja, jeg har alle papirer med kjøpetillatelse og melding om registrering av motorvogn til Sør-Varanger Politikammer. Melding til herr Politimesteren i Sør-Varanger er datert 20. april 1956, altså nøyaktig 60 år siden førstkommende onsdag. I et annet brev til Det Kongelige Justis- og politidepartement redegjøres det for at Grensepolitiet overfører skiltet Y3000 fra en Willys jeep til det nye Land Rover-kjøretøyet. Det er signert av Jonas Madsø og Harald Øberg, forteller Hallan.

Flere eiere

- I 1961 skiftet bilen eier til en Ero G. Edvardsen i Grense Jakobselv, før den i 1967 ser ut til å ha blitt solgt til Bjørn Frantzen i Vardø. I 1969 var det Petter Ole Smuk i Nesseby som hadde bilen i rundt ti år før den havnet hos Harald Reisænen i Vadsø, forteller Hallan.

Sønnen hans, Harald Reisænen jr., driver nå som bilforhandler i Vestre Jakobselv. Da bilen gikk over til sivil eier, fikk den registreringsnummeret Y3531.

- Deretter beveger bilen seg sørover via en Eilif Andreas Andresen, med ukjent adresse, og havner i 2002 i oslofjordområdet. Bilen er urestaurert og i utmerket stand, den går som en klokke. Den skal brukes på gården vår her i Son, forteller Christian Hallan.

Vet du noe mer?

Han sier det hadde vært veldig flott hvis det er noen tidligere eiere eller etterkommere av tidligere eiere som husker bilen og kan fortelle noe om den.

- Historier og bilder fra tida i Finnmark hadde vært veldig morsomt for oss å få se. Det er en veldig spesiell bil, og vi feirer den med kake på 60-årsdagen, sier Hallan.

Lesere som har noe å bidra med i historien om den gamle Land Roveren til politiet, kan bare ta kontakt med SVA.