I mai skrev vi om planene til daglig leder Bjørn-Eirik Mikkola i Kirkenes Taxi sine planer og drømmer om å ha hjertestartere i alle taxiene i Sør-Varanger og Finnmark.

Denne uken kom 30 hjertestartere til Mikkola og han fordelte dem til taxier i Båtsfjord, Berlevåg, Lebesby, Gamvik, Nesseby, Tana, Porsanger og Sør-Varanger.

- Totalt åtte hjertestartere er kommet til våre biler her. Men på litt sikt så skal vi få til startere i alle 90 bilene i fylket, sier han.

Fredag formiddag var Bjørn-Eirik og kona Målfrid, som er leder for Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) i Finnmark, med direkte på TV2 med oppstarten av hjertestarter-aksjonen.

- Det er Målfrid jeg har å takke for dette initiativet. Det er hennes engasjement i LHL som gjorde at denne ideen om hjertestarter i taxiene ble unnfanget, sier Mikkola.

Det er tre måneder siden hjertestarterprosjektet startet og drosjelederen fikk ideen.

- Vi har fått til mye på denne tiden. Folk i forbundet har tent på ideen, ordførerne synes dette er bra, helsevesenet. Vi er mange som er på dette laget nå og da er det morsomt å holde på, sier Mikkola.

Nå venter opplæring på drosjesjåførene som nå har hjertestarterne i bilene.

- Ja, alle må ha opplæring. Da blir man trygg, sier Mikkola.

Stein Tore Sivertsen kjører taxi i Neiden. Han og Pasvik-sjåfør Kjell-Arne Tolk, var to av de som fikk overrakt hjertestarterne og installerte det i bilen.

- Dette er helt supert og noe vi burde hatt lenge. Jeg har ikke hatt noen situasjoner i bilen de gangene jeg har kjørt, men man vet aldri. Forhåpentligvis blir det ikke bruk for den, men man kan aldri vite, sier Sivertsen.