30 september var en merkedato for påmeldingen. De som vil være med i trekning av startnummer måtte være registrert samt ha betalt registreringsavgiften innen 30 september. 

Av de 63 løperne som foreløpig er registret i 1000-kilometeren er Jan Vidar Dahle fra Pasvik påmeldt i veteranklassen foreløpig som eneste hundekjører fra Sør-Varanger. Ingen fra Sør-Varanger er foreløpig påmeldt i 500-kilometeren. Her er 63 deltakere påmeldt et knapt halvår før startskuddet går i Alta lørdag 11. mars neste år.

Noen få endringer er gjort foran neste års Finnmarksløp. Blant annet gjelder det villmarkssjekkpunktet sør i Pasvikdalen, Ellentjern, som er flyttet til Øvre-Pasvik Camping for klasse FL-1000. Sjekkpunktet vil, som sjekkpunktet på Ellentjern, bli et enkelt sjekkpunkt uten depot og support fra handlere. Det nye sjekkpunktet ligger rett i nærheten av sjekkpunktet Ellentjern som ble benyttet i 2015 og 2016. Deltakere får tilgang til vann og halm og mulighet til å kjøpe varmt måltid.

Det blir ikke anledning for deltakere å leie egen hytte på campingen. Finnmarksløpet vil disponere samtlige hytter, noen av disse vil være disponible for deltakere.