Therese Johansen Ingilæ er en selverklært Bugøynes-patriot. Og da Norsk Ukeblad i slutten av juni la ut en uhøytidelig konkurranse på sine Facebook-sider hvor de skulle kåre «Norges fineste bygd», var ikke Ingilæ sen med å kaste seg med i konkurransen.

– Da jeg så konkurransen tenkte jeg, ja, det er jo Bugøynes det. Jeg sendte inn bilde av bygda sammen med en liten forklaring om hvorfor akkurat Bugøynes burde bli kåret, forteller hun.

En perle

Til tros for at hun bor i Kirkenes til vanlig, har Ingilæ et feriested i Bugøynes som hun vanligvis leier ut. Men hun er ikke i tvil om at stedet er fantastisk.

Selv beskriver hun bygda med knappe 200 innbyggere som «en perle i finvær og en uslepen diamant i ruskevær».

Hennes beskrivelser skulle det imidlertid viste seg at Norsk Ukeblad så seg enig i. Det er noe innsenderen og patrioten synes er gøy og bra for bygda.

– Det er veldig artig. Selv om det var en liten og uhøytidelig konkurranse så er det positivt for bygda med god omtale. Bugøynes er så fint og fortjener all ros den kan få, sier hun.

Foruten å være en skjønn naturperle ut i havgapet, så trekker Ingilæ også fram mentaliteten i bygda.

– Det er jo en liten bygd med få innbyggere, men vi er flinke til å hjelpe og ta vare på hverandre. Det synes jeg er spesielt fint, sier hun.

Reportasje

Konkurransen var ifølge Norsk Ukeblad sin Facebook-side et ledd av en reportasje de vil ha til høsten.

Innsendte bilder og tips vil bli benyttet, noe også vinneren Ingilæ håper at bildene fra Bugøynes vil bli.

– Jeg har sendt dem bilder og mer informasjon, da det ble skrevet at tipsene og bildene vi kom med ville bli brukt i en reportasje til høsten. Det synes jeg er gøy, for jeg vil vise fram Bugøynes, og fremsnakke den og det flotte vi har der, sier hun.