Pressetalskvinne i Utenriksdepartementet, Kristin Enstad, opplyser at utenriksminister Børge Brende besøker Finnmark på nytt allerede i neste måned. I forkant av helgens besøk kom det kraftig kritikk av at Brende ikke tok seg tid til å møte næringslivsaktører som er hardt rammet av Ukraina-sanksjonene og Russlands mottiltak.

- Utenriksministeren reiser til Kirkenes for å delta i 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Øst-Finnmark. Han vil være vert for Russlands utenriksminister Sergej Lavrov under markeringen. De to utenriksministrene skal først og fremst delta i det offisielle programmet sammen med HM Kongen og statsminister Solberg. I tillegg har Brende invitert sin russiske kollega til en arbeidslunsj for å drøfte bilaterale spørsmål. Ved denne anledning er oppmerksomheten rettet mot krigshistorien og det historiske og politiske forholdet mellom Norge og Russland, sier pressetalskvinnen.

- Nordområdene er regjeringens prioriterte satsingsområde i utenrikspolitikken. Utenriksministeren har i løpet av det siste året besøkt Nord-Norge ved flere anledninger, og planlegger et besøk til Finnmark i november. Det legges da opp til møter med næringsliv og andre viktige aktører for nordområdesatsingen.

SVA har foreløpig ikke fått svar på hvilke steder i Finnmark Brende skal besøke.

Les også: Brende og Lavrov møttes.