Når skiftet skal finne sted vet ikke butikksjef Julie Heimtoft Hølvold noe om ennå. Heller ikke hvordan detaljene i overgangen blir. Men hun gleder seg uansett.

- Det blir nytt system, nye varer. Og jeg har hørt at de skal begynne i nord. Jeg håper de begynner her. Jeg er klar.

Heimtoft Hølvold regner med at Coop fortsetter den franchise-ordningen som er i dag. Det betyr at butikksjefene driver butikken selvstendig innenfor butikkjedens rammer.

- Jeg er i hvertfall klar til å fortsette, sier hun.

Ikke bestemt

Coop Norge fikk tillatelse til å kjøpe ICA-kjeden tidligere denne måneden. Rimi-butikkene var en del av dette.

Coop har nå bestemt at ICA og Rimi-navnene skal bort.

- ICA-butikkene blir i hovedsak Coop Mega og Coop Extra, mens Rimibutikkene stort sett blir Coop Extra og Coop Prix, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

- Men det er for tidlig å si noe om enkeltbutikker.

Coop-land

En del av avtalen da Coop fikk kjøpe ICA var at de måtte selge 93 av ICA-kjedens butikker. Ingen av dem ligger i Sør-Varanger. Her hadde kjeden bare Rimi-butikken på Hesseng. ICA besto i tillegg til Rimi og ICA også av Matkroken-butikkene. Totalt hadde kjeden rundt 550 butikker i Norge, som Coop nå overtar, bortsett fra de 93 som vil bli solgt.

Coop Norge har fra før rundt 800 butikker i Norge, fordelt på butikkmerkene Extra, Prix, Mega, Obs og Marked. I Sør-Varanger har de fra før Mega i Kirkenes, Prix i Bjørnevatn og Marked på Svanvik. Det kommer også flere Coop-butikker med Handelsparken som er under bygging i Kirkenes. Der kommer blant annet Coop Extra og Coop Byggmix pluss Sport1.