Det har kommet flere henvendelser om at en del av de nye, digitale DAB-kanalene ikke fås inn i distriktene i Sør-Varanger. Sist helg ble det foretatt en måletur med personell fra NRK og P4, som gjennom satsingen Digitalradio Norge, nå jobber med utvikling av det nye nettet.

Funker bra

Man konkluderer med at senderen, som står oppe på Lyngberget fungerer bra.
– Det er generelt god dekning fra de 60 DAB-senderne som står i Finnmark, forteller kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge, Mari Hagerup. Hun understreker samtidig at slike måleturer gir et godt utgangspunkt for videre arbeid med den den storstilte utbyggingen.

Bli bedre

Hun har imidlertid gode nyheter for dem som kanskje sliter med dekningen. Det skal nemlig bygges flere sendere på finsk side. Hagerup understreker imidlertid at dette ikke vil skje i morgen.

– Det skal bygges to sendere på finsk jord, men dato for utbyggingen er ikke satt per nå. Det er jo et stort byggeprosjekt som pågår, påpeker hun.

Hele utbyggingen av DAB- nettet er beregnet til en kostnad på rundt en milliard kroner. Arbeidet ble startet på Tryvann i 2012, og 23. oktober i fjor fikk Sør-Varanger tilgang da antennen på Lyngberget ble slått på. Det gamle FM-båndet er planlagt skrudd av i 2017, hvis alle myndighetskrav er oppfylt. Slukking vil senest skje i 2019.