I desember 2013 vil årets storsatsning fra Disney, filmen «Frozen», ha premiere i Norge. Filmen er løselig basert på eventyret «Snedronningen» av Hans Christian Andersen. Handlingen er lagt til norsk vinterlandskap, og skildrer tre figurers episke reise og kamp mot elementene i jakten på den som står bak den evige vintertilstanden hele riket har blitt underlagt. Filmen er spekket av elementer fra nordisk kultur, og er inspirert av Norge. Både vikingskip, stavkirker, Nidarosdomen og norsktalende troll vil møte oss på filmlerretet i desember, heter det i en pressemelding.

Åpner filmen

Og de som åpner hele filmen er koret Cantus fra Trondheim, som Aurora Sørsveen fra Kirkenes synger i.

- Dette er kjempekult, sier Aurora Sørsveen selv, men får ikke lov å røpe noe fra innspillingene, ikke så mye som et bilde.

- Selv om vi selvsagt har lyst å dele dette med alle, har Disney ganske strenge restriksjoner, så vi får ikke bruke noe fra innspillinga ennå, forteller hun.

Disney ville bruke musikk med nordisk preg og oppdaget koret på en reise til Norge for å finne inspirasjon. Deretter ble det opprettet kontakt, og koret har spilt inn originalmusikk skrevet av komponist Christophe Beck, som har skrevet musikken til «Frozen» og Frode Fjellheim, som tidligere har skrevet musikk til Cantus.

Storproduksjon

Filmen blir omtalt som en av de største produksjonene Disney noensinne har gjort. Cantus ble i fjor verdens beste damekor i den prestisjefylte korkonkurransen «Xinghai Prize International Choir Championships» i Guangzhou, Kina.