Årets Vuonnamárkanat går av stabelen i morgen, 29. august.

I år stiller over 70 selgere med håndverksprodukter og et bredt utvalg av herlig mat. Årets program inkluderer hundekjøring, lassokasting og åpne museumsutstilling. Denne gangen avholdes også et miniseminar med temaet «Hva er duodji» inne på museet.

 Rekord

- I fjor hadde vi publikumsrekord med nærmere 3300 besøkende og vi håper å komme opp i  det samme antallet i år. Vuonnamárkanat har utviklet seg til å bli et helt unikt marked og fremstår i dag som Finnmarks mest fargerike begivenhet, sier Ingvild Marie Bjørnå Pettersen . Hun er formidler og konservator, men også prosjektleder for Vuonnamárkanat ved

Varanger Samiske Museum.

Lang tradisjon

Vuonnamárkanat er et tradisjonelt samisk marked med salg av håndverksprodukter og lokale matvarer, samt kaféer med matservering kaffe og kaker. Markedet er basert på gamle markedstradisjoner som strekker seg helt tilbake til 1600-tallets «Varanger marked». Det moderne Vuonnamárkanat ble første gang arrangert i 2005 og startet som et samarbeid mellom Várjjat Sámi Musea - Varanger Samiske Museum, Isak Saba senteret og Unjárgga gielda / Nesseby kommune.