• Kristine Ramberg.

    Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ

– Av cirka 1600 stemmer fikk vinneren nesten 800, informerer Kristine Balsvik Ramberg, senterleder for AMFI Kirkenes og i styret for HSSV. Hun er storfornøyd med oppslutninga rundt konkurransen.

Det er organisasjonen HSSV som står bak initiativet til å oppruste gågata i Kirkenes tilbake til en «god gammeldags julegate»i julesesongen. Den nyetablerte Handels- og serviceforeningen består av representanter fra Thon, Ofelas, Husfliden, Fretex og Prodata. Gjennom Ramberg presiserer de at tiltaket ikke hadde vært mulig uten Sparebank 1:

– Det er de som har bidratt med 360 000,- til dette.

- Midt i blinken

Pengebidraget kommer fra Sparebank 1 sitt «Samfunnsløftet», som er overskuddet fra den samfunnseide delen av bankens utbytte. Det blir gitt tilbake til lokalbefolkningen i form av pengestøtte til gode prosjekter. Banksjef Per Olaf Persen har tidligere uttalt til SVA at:

– Julegata er midt i blinken i arbeidet for å skape et attraktivt lokalsamfunn for både innbyggere og tilreisende, og at;

– Det er jo fint med en ordentlig julegate som lyser opp sentrum.

OFFISIELL ÅPNING

Mellom 16. og 22. september kunne folk stemme på sin favoritt blant tre alternativer til pynting av gågata i Kirkenes. Do to andre alternativene var lys i form av hjerter, enten i gult eller rødt. Stjernene vant med rundt halvparten av stemmene. Nå planlegger HSSV en stor julegateåpning i november.

– Det blir en markering med musikk, bål og julenisse der vi avslutter med å tenne julegata, forteller Ramberg. Nærmere informasjon om konkret dato og flere detaljer må hun komme tilbake til.