- Vi fikk inn 88 128 kroner og det synes vi er veldig bra. Det er rundt 15 000 kroner mer enn året før, forteller Stangeland.

Litt mer ute

Julegryteaksjonen er Frelsesarmeens store innsamlingsaksjon i desember og en av de eldste tradisjonene til «armeen». I Norge ble den første julegryta organisert i 1901, men ideen var amerikansk og ble startet i 1891.

- Vi fikk litt fra Sparebank 1 sitt fond, og de stod også ute med gryta en hel dag, og det var en veldig god dag. Vi stod også på Amfi og fikk inn mye, og stod generelt litt mer ute i fjor enn før, så det er nok hovedgrunnen til at vi fikk litt mer i år, sier Anders Stangeland.

Takknemlig

Han takker alle som har bidratt og sier at pengene som blir gitt til gryta bare brukes lokalt.

- Pengene kommer veldig godt med i det arbeidet vi gjør i Sør-Varanger. I desember har vi en julemiddag som vi inviterer til, den er åpen og gratis. I tillegg feirer vi julaften og vi gir støtte til folk som trenger et bidrag for å få litt julemat. I år ga vi bort gavekort. Ellers i året er det folk som trenger hjelp til å kjøpe mat eller få betalt regninger. Med det beløpet vi fikk inn i desember tror jeg vi har penger helt til neste jul, sier Stangeland.