I løpet av helga meldte politiet om litt festtrøbbel i Kirkenes. Politioverbetjent Jørgen Holte ved Øst-Finnmark politidistrikt mener likevel at det var håndterbart.

- Såvidt jeg har fått med meg har det gått relativt bra. Vi hadde oppbemannet på grunn av den økte befolkningen i Kirkenes, og vi merket litt uro på byen - men det var ikke mer enn forventet for en slik festival, sier Holte.

- Selv om det er kjedelig at folk ikke klarer å styre seg når de har inntatt alkohol, har det gått bra. Mange var ute på byen, og det er tydelig at dette er populære dager, slår han fast.

To arrestert

På twitterkontoen til politiet er første Kirkenesdag-relaterte aktivitet synlig rett over midnatt natt til lørdag. Da ble en person satt i fyllearresten.

Ti over halv to samme natt ble to personer bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelse. En time senere rykket de ut til melding om slagsmål i sentrum. Enda en person endte i arresten den natta, for å ikke ha adlydd et pålegg vedkommende fikk tidligere på kvelden.

Festavslutning

Natt til lørdag avsluttet politiet også én fest i Hesseng, mens festarrangørene et annet sted i Hesseng fikk beskjed om å dempe musikken.

Én person trengte politiets hjelp til å avslutte en fest natt til søndag. Samme natt ble en person i Kirkenes satt i fyllearresten.

Tidligere den natta hadde politiet i Øst-Finnmark vært på en fest med flere mindreårige, og disse hadde blitt kjørt hjem til foresatte. Dette viste seg å ikke være i Sør-Varanger, forteller Jørgen Holte.