Stasjonssjef Hans Møllebakken kjenner seg ikke igjen i bruk av ordet mopedmafia.

- Denne ordbruken kjenner jeg ikke meg igjen i. Det er snakk om flott norsk ungdom som strekker strikken litt langt, sier han.

Møllebakken sier ungdommene selv sitter på løsningen dersom de føler alle blir dratt over en kam. Han oppfordrer mopedførerne til å ta et oppgjør innad i gruppa.

Ta grep

- Det er de selv som vet hvem som råkjører og som har mopeder som er i uforsvarlig teknisk stand. Jeg oppfordrer ungdommen innad i miljøet til å ta grep overfor de som ikke kan kjøre på en fornuftig måte eller de som «trimmer» sykkelen. Det er bare ungdommen selv som kan gjøre noe med problemstillingen, selvfølgelig med hjelp fra oss, men det burde være unødvendig at politiet må bruke ressurser på dette, sier han.

Møllebakken sier politiet har viktigere ting å gjøre enn å jakte på mopedførerne. Dette kommer i andre rekke.

- Politiet er ikke spesielt ute etter mopedførerne, selv om de føler det slik. Vi kommer ikke med beskyldninger, men spørsmål som kanskje kan være ubehagelige, sier Møllebakken.

Han sier at politiet ikke skal behandle mopedførerne dårlig, og dersom noen ønsker å klage på det, skal de ta kontakt.

Han forteller at jobben de gjør er basert på klager fra publikum.

- Vi fikk klager gjennom hele sommeren på mopedkjøring. Det klages på støy, høy hastighet, kjøring på bakhjulet, kort sagt hele bredden av opplevelser, sier han.

Blitt bedre

Han påpeker like vel at mopedkjøringen generelt har blitt bedre i det siste.

Mopedguttene avisa snakket med i forrige uke, nevnte hendelser der politi som ikke er på jobb kommer etter dem.

- Dette har vi tatt opp internt, og det har ikke vært noen slike hendelser siden mai-juni så langt jeg har erfart, forteller Møllebakken.

På lik linje med andre kjøretøy, må mopeden være i god teknisk stand for å få kjøre på norske veier. Her er reglene like for alle.

- Dersom mopeden er i uforsvarlig teknisk stand, blir den avskiltet, sier Møllebakken.

Politiet har gjennomført kortoller sammen med Statens Vegvesen, og de kommer til fortsette kontrollaktivitet så lenge det er sesong.

- Som sagt er det bare ungdommen selv som kan bidra med utviklingen, og dermed legge lista for politiets oppmerksomhet, påpeker Møllebakken.