Øst-Finnmark tingrett vil bruke tre dager på saken når den kommer opp i september. Der risikerer den tiltalte mannen fengsel for å ha mishandlet tre av sine egne barn.

Ifølge tiltalen skal mannen ha banket opp og truet barna i et tidsrom før en aprildato i 2015.

Sår og blåmerker

Tiltalen inkluderer blant annet slag og spark mot kroppen og hodet til ett av barna, og slag mot et annet. Mannen skal ha ristet og dratt i barna, kastet en kleskurv og andre gjenstander på dem, og truet dem med kniv. Han skal ha brølt og slått hardt i bord og vegger, og slengt grove skjellsord mot barna. To av barna skal ha blitt låst ute i flere minutter i bare undertøyet på vinterstid, og ett skal ha blitt slengt inn i vegger og skap.

Barna fikk ifølge tiltalen både smerter, sår og blåmerker. Ett av barna skal ha fått sterke smerter, idet barnet ble sparket i ryggen med skisko.

Lang tid

Den tiltaltes advokat, Andreas Ihlebæk, hadde ikke noen kommentar rett før påske, da rettssaken fremdeles er langt frem i tid.

Edel Olsen er bistandsadvokat for de tre barna. Hun kunne heller ikke kommentere saken på det tidspunktet, bortsett fra at hun er glad for at saken endelig er ferdig etterforsket og tatt til retten.

- En sånn sak skal man ikke bruke så lang tid på. Alle parter ønsker jo å bli ferdig med den, sier Olsen.

Politiet fant ingen til å kommentere etterforskningen i saken i skrivende stund. Kommunikasjonsrådgiver Anders Stang Lund kan bare si at slike saker generelt er komplekse.

Om mannen blir dømt, kan et enkelt tilfelle av slike forbrytelser føre til fengsel i inntil tre år. Her er det snakk om forbrytelse mot flere personer, noe som åpner for fengselsstraff inntil det dobbelte, avhengig av hvor grov forbrytelsen er.