Cecilie Hansen, varaordfører i Hammerfest, Marianne Sivertsen Næss og ordfører i Karasjok, Anne Toril Eriksen Balto, var de tre ordførerne fra Finnmark som hadde tatt utfordringen til å være på med dansekonkurransen. Den var basert på TV2-programmet «Skal vi danse», og danseinstruktørene fra programserien Egor Filipenko og Therese Cleve stilte som instruktører for finnmarkingene. I tillegg til ordførerne var også lokale kjendiser som fotograf Per Heimly og Mikkel Gaup med på konkurransen.

- Vi fikk en times opplæring før vi deltok på dansegallaen, og det var kjempeartig. Jeg lærte mye, både om dans og ikke minst om det å være langt, langt utenfor komfortsonen, forteller Hansen.

Ordføreren danset rumba og fikk karakterene 9, 9 og 8 av dommerne. Fine hoftevrikk, sensuell med additude og godt smil og tåstrekk, var kommentarene fra dommerbordet.

- Men publikum fikk siste ordet og stemte på karasjokordføreren, hun danset seg inn i hjertene til publikum i Hammerfest, og det var vel fortjent. Selv ble jeg nummer tre, men det er jeg ikke misfornøyd med, det var så artig å være med, ikke minst at jeg selv turte, sier Hansen.

Hun forteller at hele opplevelsen var veldig inspirerende.

- Hvem vet, kanskje inspirerte dette meg til mer dans, vi får se, ler hun.