Det var i begynnelsen av januar at en mann i Sør-Varanger spurte på Facebook om det var noen som visste når pengetransporten fra Kirkenes sentrum ble kjørt til flyplassen.

Spøk

Historien som SVA fikk høre, gikk videre ut på at mannen i etterkant skal ha blitt pågrepet og lagt i jern i eget hjem. Ifølge mannen selv fikk han besøk av to politibetjenter på døra.
– De kom hjem til meg rundt femtiden på ettermiddagen, og sa at jeg ikke burde gjøre sånt. Det var jo ment som en spøk fra min side, forteller mannen som ønsker å være anonym. Han forteller at han ikke ble lagt i jern eller tatt med noe sted.
– Men jeg synes nok at de overreagerte litt, legger han til.

Fikk besøk

Ryktet om at politiet har aksjonert, avkrefter også politiadvokat, Jon Kåre Olsen.
– Vi fikk inn en bekymringsmelding på denne Facebook-meldingen, og vi tar det selvsagt alvorlig, men det ble ikke utført noen aksjoner, eller arrestasjoner i etterkant, sier han til avisa. Men vi arbeider jo slik at vi behandler meldinger og informasjon som kommer inn, legger han til.

Stasjonssjef Hans Møllebakken bekrefter historien, og sier at besøket hjemme hos mannen var ment som en forebyggende handling.

– Vi driver også med forebyggende arbeid, og det stemmer at vi tok en tur hjem til vedkommende for å fortelle han at slikt kan han ikke holde på med. Stasjonssjefen opplyser at saken ansees for avsluttet fra deres side, men poengterer at slikt er en merkelig beskjed å legge ut på Facebook.