• KAKE: Kake formet som en Gibson-gitar må det være i en butikk som selger gitarer. Foto: Yngve Grønvik

Det har ikke vært noen musikkforretning i Kirkenes som har hatt vanlige åpningstider på mange år. Eirik Slagtern har fylt behovet med sin Musikkgarasjen, og har vært generøs med åpningstidene innimellom alt det andre han driver med, men nå vil han trappe ned.

Han har ønsket Alf Arne Hammer lykke til med den nye butikken, og Hammer selv tror at mange års fartstid med stor butikk i Trondheim pluss nettbutikk skal kunne bære seg.

Enmannsorkester

– Det har kommet mange innom og kjøpt strenger mens vi har holdt på med å gjøre butikken i stand, og det har bare vært hyggelig, smiler han noen minutter ettert at dørene offisielt har åpnet.

– Jeg tror dette blir bra, og kanskje får jeg solgt et trekkspill med en gang, sier han.

Veinø Labahå forteller at han elsker å spille trekkspill.

– Jeg spilte mye til dans da jeg var unggutt og så var jeg mange år uten trekkspill. Nå har jeg lyst på et digitalt trekkspill som man kan få alle slags lyder ut av. Da kan man være et skikkelig enmannsorkester og høres ut som alle slags instrumenter, sier han.

– Men det er kostbart, trekkspill er ikke billige instrumenter, sier han.

Labahå synes det er artig å se at det blir liv i bygget igjen, for han har selv en lang historie i de samme lokalene.

Møbelringen

– Mange kaller ennå bygget for Tømmerstøl, men vi kjøpte det etter Tømmerstøl og startet med Møbelringen. Det holdt vi på med i 23 år, forteller Labahå. Det har vært mange forandringer i bygget gjennom årene og i 2011 ble det til Sjøsiden senter. Da flyttet familien Labahå ut og sportsbutikk og leketøybutikk flyttet inn.

Men Sjøsiden senter skulle ikke være i det gamle Tømmerstøl-bygget i mer enn fem år. I fjor flyttet butikkene ut og startet nye Sjøsiden senter i Arbeidergata. Siden har lokalene stått tomme.

Flere butikker

Men det kan være i ferd med å endre seg. Eieren av bygget, Thore Amundsen, sier at han har to-tre veldig aktuelle kandidater til å flytte inn i løpet av de neste to-tre månedene. Enda flere skal være interessert, men foreløpig ikke i nærheten av å undertegne kontrakter.