Fredag ble politiet varslet om funn i Pasvik av mulige levninger etter et menneske i Pasvik, skriver de i en pressemelding. Politiet sendte patolog for å undersøke, og fikk bekreftet at det er levningene etter et menneske.

- Politiet i Finnmark har iverksatt omfattende tekniske undersøkelser i det aktuelle området for å søke etter ytterligere levninger og eventuelle andre spor. Det er vanskelig på dette tidspunktet å vurdere om etterforskningen vil kunne gi noe sikkert svar på hva som har skjedd, skriver politiet.

- Det er naturlig å undersøke om funnet kan knyttes til Kaisa Beddari, som forsvant i 2013. Beddari er den eneste som er savnet i dette området. Beddaris pårørende er varslet om funnet, fortsetter meldingen.

- Ganske sikre

Regionleder Hans Møllebakken i Finnmark politidistrikt går enda litt lengre idet SVA snakker med ham mandag ettermiddag. Vi spurte ham om levningene kunne stamme etter Ørjan Wesmajærvi, som forsvant få kilometer unna området i 2003.

- Vi har ikke grunn til å tro at det er ham. Vi er ganske sikre på at dette er Kaisa Beddari, forteller Møllebakken.

Han kan ikke gå inn på hva som gjør politiet sikre i skrivende stund. Men de vil prøve å gjøre DNA-kontroll på levningene, og sammenlikne det med DNA de har fra Kaisa Beddaris tannbørste.

Levningene er imidlertid såpass gamle at det er usikkert om de er brukbare til DNA-testing.

- Når det har gått fire år, er det snakk om beinrester, sier Møllebakken. Han håper å ha svar på DNA-testingen i løpet av uka, men det kan ta lengre tid.

Omfattende søk

Politioverbetjent Torstein Pettersen ved Finnmark politidistrikt forteller til SVA at de har satt i gang finsøk i området mandag. I løpet av mandagen har 15-20 personer fra politiet vært involvert i søket, etter at kriminalteknikere vurderte området i helga.

- Det er et omfattende arbeid for å se om vi finner mer - enten levninger eller eiendeler. Vi håper på et veldig snarlig svar på hvem det er, sier Pettersen.

Kaisa Beddari var 85 år gammel da hun ble meldt savnet 4. september 2013. Tross grundige leteaksjoner ble hun ikke funnet. Pettersen bekrefter at levningene kan stamme fra den tiden, basert på tilstanden deres.

Funnet fra fredag er heller ikke langt unna stedet hun bodde.

- Ikke beveg

Politiets aksjon foregår i Skrøytnes-området i Pasvik. Politiet ønsker ikke at folk skal bevege seg i området de jobber i.

- Vi går ikke ut med generell beskjed om å holde seg unna Skrøytnes. Men vi ber folk om å rette seg etter beskjedene de får fra politi, om de støter på noen.

Politiet søkte også i 2014 etter Kaisa Beddari, med både helikopter og likhunder. Det gikk en teori på at noe kriminelt hadde skjedd med henne, siden ingen spor ble funnet etter henne. Kripos ble koplet inn i 2015, og saken var på TV-programmet «Åsted Norge» i 2016. Politiet fikk inn tips etter programmet, men det førte ikke til at Beddari ble funnet. Politiet henla saken i 2016.