Sosialtjenesten var bekymret for hva som kan skje når handlende har tilgang til alkohol og at de fleste kundene i en interiørbutikk er kvinner med barn.

- Kvinner tåler alkohol i langt mindre grad enn menn, heter det i uttalelsen fra sosialtjenesten.

Fra formannskapet går nå saken til behandling i kommunestyret kommende onsdag.

Glede

Innehaverne Vibeke Røtvold Jørgensen og Merete Røtvold ved Interiørverden var glade da beskjeden fra formannskapet kom.

- Det lover bra, men vi tar ingenting for gitt. Vi får vente på kommunestyret, men dette er en gledens dag for oss. Og bare så det er klart; vi skal ikke konkurrere med noen av utestedene i denne byen, sier Merete Røtvold.

I kafeen på Interiørverden fikk Anja Eline Danielsen og Torill Baumann nyheten om at formannskapet sagt ja til skjenkebevilling onsdag formiddag.

- Vi heier på Interiørverden. Skjenkebevillingen er en kreativ løsning, sier Danielsen.

- Det er voksne folk som er her. Jeg har vært her mange ganger og har til gode å se masse barn her, slik sosialtjenesten hevder. De med små barn kommer jo ikke hit, sier Baumann.

- Hver og en får sørge for seg selv. Og drikker de for mye, så er det de selv som har et problem, ikke andre, sier Danielsen.

- Og hvilket belegg har de for å si at kvinner tåler alkohol mindre enn menn, sier en kvinne i kafeen. Hun ønsker ikke å stå fram med navn.

- Vi kommer da ikke hit for å ta oss en fest, repliserer Baumann, før hun får påfyll av kaffe av Merete Røtvold.

- Neste gang får dere portvin til kaffen, sier hun.

Prinsipp

Rådmann Nina Bordi Øvergaard skrev i sin innstilling til formannskapet at det bør vurderes om butikker skal bevares som en alkoholfri arena. Flere av politikerne som tok ordet i møtet onsdag sa at dette var en prinsipiell og vanskelig sak, men ingen var i mot å gi Interiørverden skjenkebevilling.

- Det er prinsipielt på den måten at når man kan kjøpe en sovepute og en cognac, så skaper vel det presedens overfor andre butikker også. Hvor skal grensen gå mellom kafé og butikk, spurte Egil Kalliainen (Ap).

- Dette er en vanskelig sak, men dette er et konsept og jeg ser argumentet for nytenkning og utarming av sentrum, sa fungerende ordfører, Lena Norum Bergeng (Ap).

- Dette er et spennende konsept som også kan lokke kunder fra Finland og Russland til butikken, sa Tove Alstadsæter (H).

- Jeg er glad i bedrifter som tør å tenke nytt, sa Monica Hauge Stiansen (Frp).

Mariann Wollmann Magga (Ap) gikk til rette med de innsigelsene sosialtjenesten hadde.

- De er oppsiktsvekkende, sa hun.

Alkoholpolitikk

Cecilie Hansen (Sp) er glad kommunen har en restriktiv alkoholpolitikk.

- Vi trenger en skikkelig diskusjon rundt de alkoholpolitiske retningslinjene og det vil nå bli en grundig gjennomgang av dem, sa Hansen som likevel støttet skjenkesøknaden.