Det er lørdag, og siste Hobbybua-åpningsdag for sommeren. Det er det en hel drøss med folk som har merket seg: Det er knapt parkeringsplass langs veien, og flere politiske partier har møtt opp med stand for å fiske stemmer.

Hobbybua er et sosialt treffsted som trekker mange på sommerlørdagene. Det er viktig for Anders Mikkola.

- Nå på sommeren ser vi en del av de fraflyttede komme på ferie. De dukker opp som en bjørn ut av hiet og møter de fastboende, sier han.

Sosialt

Franziska Kraiczy bor i Jarfjord og synes Hobbybua er veldig viktig. Hun har med begge barna, og går aldri glipp av åpningsdagene, dersom de ikke er på ferie.

- Det er en av få måter folk fra Jarfjord kommer sammen på, sier hun.

- Det er lokal aktivitet! Vi har hytte i Jarfjord, og vi liker å ta med barnebarnet hit, kjøpe vafler, is og noe til kaffen, sier Toril Degerstrøm.

- Vi har også kjøpt utrolig masse gaver her. Jarfjorddamene er veldig kreative, mener hun.

Fortsetter

Inger Borthen og Bodil Bugge Pedersen er blant de rett over 20 lokale partnerne som samarbeider om å holde Hobbybua gående. Som alltid er det lokalproduserte, hjemmebakte, hjemmeystede eller hjemmestrikkede varer som sto der på sommerens siste åpningsdag. Slik blir det også neste år, tror de.

Den eneste forandringen de kan tenke seg, er å få flere unge med på laget.

- Vi er litt oppe i årene, vi som holder på, sier Pedersen.

- Vi vil ikke røre ved noe som fungerer. Så det blir på akkurat den samme måten neste år, slår Borthen fast.

Gården vil nok være åpen for Hobbybua fremover, fastslår gårdeier Mikkola.

- Vi holder det gående i hvert fall i 20 år til, konstaterer han.

Nå er bua stengt fremover, men åpner igjen frem mot jul. Da er det tid for det tradisjonelle julemarkedet fem lørdager før høytiden.