- Jentene startet åpningen med et flott juleshow samt oppvisning av stallens yngste deltaker, Ronja på ni år, sier Eirin Olsen i Ryttersportsklubben.

Klubben åpnet stallen og gården til de som måtte ønske det og Olsen forteller at dagen gikk over alle forventninger.

- Ungene var rundt på gården å hilste og fikk kose med høner, haner, kaniner. De fikk også strigle hester å fikk ri i hallen. Ungene fikk også tatt bilder med nisseluer og sammen med dyrene som hadde ønske om det, sier hun.

Samler inn penger

Olsen forteller at de holdt åpen dag for å samle inn penger til oppussing av ridehallen på Nyjordgår.

- Miljøet i stallen har alt å si for trivselen til de nesten 20 aktive jentene på stallen. Målet med denne dagen var å få samlet inn penger til oppgradering av hallen og om mulig rekruttere enda flere hestejenter og gutter. Vi ønsker oss flere ryttere til denne fantastiske sporten.

Populær gård

Nyjord gård er godkjent av «Inn på tunet» som representerer gårder som sammen har dannet felles foretak som yter velferdstjenester. Eirin Olsen forteller at gården også gjør mange oppdrag for Sør-Varanger kommune.

- Gården har flere oppdrag fra kommunen som de benytter seg av. «Inn på tunet» er et bra tilbud, også til denne typen arrangement der alle er hjertelig velkommen å få oppleve litt av gårdslivet, og få litt hestelukt i nesa, sier hun.

Gården har et aktiv ridemiljø og SVA besøkte forrige helg gården da de hadde besøk av instruktør Iselin Hustad fra Hammerfest.

Olsen sier det er viktig for dem, og for de frammøtte, at de får en fin dag når de besøker gården.

- Hest er altoppslukende og jentene trener aktivt hele året, avslutter hun.