Henriksen er i Kirkenes under Finnmark internasjonale litteraturfestival og holder avslutningskonserten med sitt Babylon Badlands på Samfundshuset på kvelden lørdag 19. november. Klokken 13,15 spiller hans favorittlag Kongsvinger cupfinale mot Rosenborg på Ullevaal i Oslo.

KIL-fan

Henriksen er en av de aller største supporterne til Kongsvinger, som både er på vei opp i Eliteserien og altså har en cupfinale i vente om knappe to uker.

- Jeg har ikke gått glipp av en eneste kamp på Gjemselund på over 20 år og har ikke lyst til å miste en cupfinale når de endelig spiller seg fram dit. Jeg har tross alt fulgt dem i tykt og tynt, sier Henriksen.

Det var etter at KIL slo Sandefjord i kvartfinalen at Henriksen så på almanakken at han var i Kirkenes dagen etter.

- Da så jeg hvor tøft det kom til å bli å komme seg til hovedstaden, sier forfatteren og artisten.

Levi Henriksen har aldri avlyst en konsert eller bokarrangement og ville ikke gjøre det denne gangen heller.

Og utfordrende er det blitt.

- Jeg har en sønn som studerer i USA. Hans flybillett er i boks. Men jeg sliter noe mer. Dette har det blitt vel mye science fiction av. Jeg hadde aldri drømt om at jeg må ut på en reise tilsvarende en jordomseiling for å se favorittlaget mitt spille cupfinale.

Alternativene er flere. Problemet er at flyet fra Kirkenes til Oslo ikke lander på Gardermoen før cupfinalens første omgang er ferdigspilt. Da må Henriksen komme seg til andre steder med bedre forbindelse. Alta, Luleå og til og med Murmansk og Moskva er nevnt.

- Taxi til Murmansk og fly til Oslo via Moskva, er nevnt. Da må jeg altså ha visum for å komme meg til cupfinalen. Bil til Luleå er nevnt, men 80 mil i bil tror jeg ikke jeg rekker. Da er Alta det meste nærliggende alternativet. For en som er vant med å kjøre Kongsvinger-Oslo i bil, så er det fryktelig å skulle legge ut på en biltur som tilsvarer Trondheim Oslo på natta der. Jeg har fått en god pris på helikopterleie, så det kan faktisk være at jeg går for det.

- Jeg vil ikke si prisen, men jeg kunne ha kjøpt et habilt midtbaneanker til Kongsvinger for den prisen, sier han.

Og går han for det, så gjenstår det at flyet fra Alta til Oslo er i rute.

- Da har jeg 30-45 minutter på å komme meg fra Gardermoen til Ullevaal. Det bør gå.

Bok

- Ja, den er i boks.

- Ja, det må det bli. Iallefall en novelle. Dette er en helt rå historie, med meg selv i hovedrollen, sier Henriksen som ser fram til å komme til litteraturfestivalen i Kirkenes.