For fem år siden skrev SVA om Tine Labahå som har brukt hesteinteressen til å klare å leve med hjerneskaden sin. Den gjør at hun har store språkvansker. Både lesing og skriving er svært krevende for henne. Likevel klarte hun å ta eksamen på videregående, kompetanseprøven for hest og fikk seg jobb på Pasvik folkehøyskole, i stallen, selvsagt.

Spenning

Det var distriktsstevne i dressur i Sandnesdalen i regi av Sør-Varanger Rideforening i helga. 39 ekvipasjer deltok i 10 klasser. De kom fra Sør-Varanger og hele Øst-Finnmark. Stevnet fungerte også for poengsanking og kvalifisering til fylkesstevnet til sommeren.

Tine Labahå og hesten Even stilte for første gang i et større stevne. Spenningen og konsentrasjonen var stor før det ble deres tur i manesjen. Rolig og behersket gjorde de programmet sitt mens musikken spilte og publikum filmet, fotograferte og snakket lavmælt. Tine Labahå satt rak i ryggen og det så nesten ut som Even kunne programmet uten å få en eneste beskjed fra rytteren.

Kjørehest

Noen minutter etter var det hele over, og så kom gledestårene.

- Bare en liten feil, ellers gjorde han som han skulle. Det gikk kjempebra, smiler Tine mens tårene triller. Trener Lene Balsvik er også rørt av innsatsen og skryter av rytter og hest.

- Han er jo egentlig en kjørehest, stor og kraftig. Noe helt annet enn de tynne, langbeinte varmblodshestene som ellers deltar i dressur. Tine bruker han jo også til å kjøre med vogn, så det er jo utrolig hvor godt hun har trent han, sier Balsvik.

Vinnerfølelsen

- Han kunne ingenting. Jeg måtte lære han alt fra bunnen av. Jeg har hatt han i fire år og vi har jobbet mye. Nå er han elleve år gammel, forteller Tine Labahå.

Hun forteller at det har skjedd mye siden sist hun ble intervjuet av SVA.

- Det har gått veldig bra og jeg har jobbet mye med hest. Det var tøft å være med i konkurransen, men den gleden jeg har nå etterpå..., det føltes som å vinne uansett, smiler hun.

Tine Labahå er handikaprytter, men stilte ikke i egen klasse.