Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Norterminal ned fra 21 til seks ansatte

DIREKTØR: Jacob B. Stolt-Nielsen styrer Norterminal. (Foto: Håvard S. Mækelæ)

Norterminal ned fra 21 til seks ansatte

For lang tid uten oljeomlasting.

Publisert:

Norterminal Response AS så seg forrige uke nødt til å si opp 11 ansatte. I tillegg har fire til sagt opp den siste tiden, ifølge iFinnmark.

Oljeomlastingsselskapet har hatt 12 personer permittert siden russiske Lukoil sluttet med sine omlastinger ved Kirkenes i juni i fjor. Lukoil flyttet omlastingen til Murmansk. Dette skjedde fordi det ble usikkerhet og forsinkelser rundt hvor mye olje Norterminal ville få lov til å laste om fra skip til skip.

Miljødirektoratet sa først nei til å utvide Norterminals skip-til-skip-kvote for i år, og i juni hadde Norterminal brukt opp den kvoten. Klima- og miljødepartementet sa ja til å utvide kvoten i juli, men da var det tydeligvis for sent, for Lukoil har ikke kommet tilbake.

- Vi var forsiktig optimistiske på at vi skulle få dem tilbake. Men per nå har vi ingen business, og da må vi dessverre justere arbeidsstokken. Det er veldig leit, men vi har holdt på dem så lenge vi kunne, sier Norterminal-direktør Jacob B. Stolt-Nielsen til iFinnmark.

Norterminal satser imidlertid på at markedet vil komme tilbake.

- Vi beholder alle funksjoner og satsingsområder i Kirkenes. Det vil bare ta litt mer tid, sier Stolt-Nielsen til Finnmarken.


Norterminal har fortsatt planer om et eget anlegg for oljeomlasting på Gamneset.

 
Annonse

Siste nytt i Næringsliv

– Det er ikke bongel på hotelltaket ennå

– Det er ikke bongel på hotelltaket ennå

  • Hotell

Begge storhotellene i Kirkenes mener de klarer å ta unna gjestene som er utenom Spektakel og liknende. Verken på Thon eller Scandic sliter de til daglig. Men Scandic-sjefen ser ikke bort fra at et ekstra sesonghotell kunne fungert.

Slik blir nye E6 

Slik blir nye E6

  • Høybukta vest

Vegvesenets løsning fra Høybukta vest.

 
- Værsågod, bruk isskulpturen

Hva skal isskulpturen brukes til nå?

  • Etterbruk

Pikene på broen inviterer til bruk av kunstverket.

Høybukta vest vedtas i dag

Høybukta vest vedtas i dag

  • Stamnetthavn

Statens Vegvesen og Kystverket tilbyr Sør-Varanger kommune å gjøre reguleringsarbeidet for Høybukta vest. Dette i tråd med regjeringas vedtak. Det er også et solid flertall for Høybukta vest i kommunestyret. - Vi vedtar Høybukta vest i dag, sier ordfører Rune Rafaelsen (Ap).

 
Tett program og spennende gjester

Tett program og spennende gjester

  • utdanningsseminar

Even Stunes gleder seg til torsdag. Da arrangeres Utdannings- og næringslivseminar med gjester som både har doktorgrad i kjernefysikk, driver rosablogg, har seilt med Berserk og er programleder på tv.

- Vi som deler grensa til Russland bør ha annerledes politikk

- Vi som deler grensa til Russland bør ha annerledes politikk

  • Barents spektakel

- Jeg tror vi ville hatt en annen politikk om grensa til Russland lå i Akershus, sa Trine Skårvik fra Kimek. En av de mange Transborder Café-diskusjonene gikk på norsk handel med Russland.

 
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!