Når barnetoget og idretten på stadion var det i tradisjon tro folketoget som var neste store begivenhet på programmet. De aller minste tyvstartet som vanlig med sykkel og dukkevogntog en halvtime før, og her var det mange stolte barn og flotte ekvipasjer.

Video fra barnetoget.

Helt bakerst traff vi Mia Derås-Berg, sammen med mamma og bestemor. Hun er bare ett år og åtte måneder gammel, og kanskje togets yngste med egen vogn, som attpåtil er helt nyinnkjøpt for anledningen.

Se masse bilder fra feiringen her.

For dem som ikke deltok her, var det mulig å få seg noe godt å spise inne på Samfundshuset. Tiril Hølvold Svortevik og Flora Kristine Nergård, var blant dem som tok seg en velfortjent pause. For det tar på å feire en hel dag. I hvert fall når man har spilt i korps to steder før man kom til byen.

- Vi har spilt på Svanvik og Skogfoss, forteller jentene som spiller henholdsvis althorn og kornett.

De kunne fortelle at tilgangen på kaker og is hadde vært veldig god og at de også skulle gå i folketoget før de dro hjem til Pasvik.

Toget samlet som vanlig bra med folk, og heldigvis slapp togjengerne at himmelen åpnet seg, - slik det var i fjor. Dermed ble det også godt oppmøte på torget der Filman Johannes Selo holdt tale for dagens mens Solveig Wilhelmsen foretok kransenedleggelsen ved Krigsmødremonumentet.

Som vanlig var det rødrussen som fikk runde av det hele med taler fra presidentene Jakob Kleven og Silje Eggen.