Tidligere i høst skrev vi om at den populære Ellisif Wessel-utstillingen rundt om i byen måtte flyttes på grunn av snørydding. Nå har Sør-Varanger museum og kommunen funnet en plassering der den ikke er i veien for snøryddingen. Og dermed får utstillingen stå så lenge museet ønsker å ha den ute, bekrefter Ivar Kaski, enhetsleder for forvaltning, drift og vedlikehold i kommunen.

Så lenge som mulig

Berit Nilsen, daglig leder for museet, forteller at personell fra museet og kommunen flyttet utstillingen torsdag forrige uke. Før var de forskjellige delene av utstillingen plassert rundt om i Kirkenes. Nå er de samlet på torget, blant annet stilt opp langs Samfundshuset. Og der blir den stående inntil videre.

- Når vi nå har tillatelse til å ha utstillingen ute, skal vi for guds skyld ikke fjerne den, slår hun fast.

Egen vandreutstilling

Det var tanker om å la utstillingen gå på vandring rundt Varangerfjorden da museet opprinnelig måtte fjerne den fra Kirkenes sentrum. Nå er de planene lagt bort.

- Vi har i stedet ambisjon om å lage en litt mindre vandreversjon av utstillingen, for eksempel med postere som kan henges, eller en digital versjon. Jeg tror både lokalfolk og turister synes utstillingen som står ute er kjekk å se på, så jeg regner med at den får stå der til vi eventuelt får beskjed om å flytte den et annet sted, sier Nilsen.

- Min ambisjon er at den skal få stå i Kirkenes så lenge som mulig.