- Det meste er rammet inn og sendt. Nå drar jeg ned torsdag denne uka og setter det opp, forteller Thoresen.

Hun er blant den lille bestanddelen av befolkningen som har gjort kunst til fulltidsarbeid. Nå er hun blant 19 kunstnere som har utstilling på Lofoten Internasjonale Kunstfestival - LIAF. Festivalen beskriver seg som en av Norges aller viktigste kunstfestivaler for billedkunst, og har blitt arrangert i Lofoten siden 1991.

Årets festival heter "Taste the Future", og der får Thoresen selskap av kunstnere fra både Singapore, USA, Røst, og flere europeiske land.

Invitert

Thoresen ble selv invitert til utstillingen mens hun var innom Lofoten i desember i fjor. Folk fra festivalen var i Kirkenes kort tid etter, fikk vite hva hun hadde under produksjon, og et titalls bilder ble valgt ut. Dermed er det nyprodusert stoff hun har med seg.

- Jeg tar med meg samlingen "Vannrett Linje 2". Den første serien henger for tiden i Trondheim, forteller kunstneren.

I tillegg har hun for tiden bilder hengende i Västerås utenfor Stockholm. I Lofoten får hun større plass enn noen av de stedene.

- Det er noe av fordelen på å henge opp på mindre steder. Jeg får vist mange av bildene som har godt av å henge sammen. Det er veldig artig å bre seg litt utover, sier hun.

Under bygging

Utstillingslokalene er spesielle. De består av hus og lokaler som er under bygging. Festivalen får leie gratis, men mot at de installerer elektronikk og liknende. Det skaper litt av den samme følelsen som Pikene på Broen har hatt i sine kunstutstillinger, også de på sin egen byggeplass.

Thoresen gleder seg samtidig til å se mye annen kunst som ikke kommer til Kirkenes. Det er et frynsegode ved å selv være utstiller.

- Og det er kjente kunstnere, legger hun til.

Festivalen ramser opp: Pia Arke (med Anders Jørgensen), Egle Budvytyte, Youmna Chlala, Jimmie Durham, Daisuke Kosugi, Marysia Lewandowska og Neil Cummings, Adam Linder, Ann Lislegaard, Mondo Books, Ho Tzu Nyen, Michala Paludan, Sondra Perry, Lisa Rave, Lili Reynaud-Dewar, Fabrizio Terranova, Tromsø Folkekjøkken, Filip Van Dingenen, og Elin Már Øyen Vister.

LIAF finner sted i Henningsvær fra fredag 1. til søndag 3. september.